Fauna

L'Ajuntament carrega amb força contra Nova Eucària per les crítiques sobre els porcs vietnamites

Carla Aguilar lamenta que "s'està atacant un santuari de protecció animal per desautoritzar una política"

per NacióDigital , 20 de setembre de 2019 a les 08:26 |
Els porcs vietnamites que hi havia a Sant Pere i Sant Pau | Nova Eucària
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La polèmica està servida a Tarragona. La gestió que s'està fent de la colònia dels porcs vietnamites que vivien al parc de la Muntanyeta, a Sant Pere i Sant Pau enfronta al consistori i a l'ONG animalista Nova Eucària. Davant les crítiques rebudes ahir per aquesta organització, l'Ajuntament de Tarragona, a través de la consellera de Benestar Animal es defensa i carrega amb força contra els qui posen en dubte la seva acció. Carla Aguilar, a través d'un comunicat, ha destacat que el govern municipal ha resolt "la situació irregular dels porcs vietnamites que hi havia a la muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau des de feia 3 anys, que era una irresponsabilitat i un risc per a la població i pels animals". Seguint en la mateixa línia, la consellera afirma que es va treballar de forma coordinada per donar una "resposta d'urgència a una situació llargament mantinguda. Una resposta moguda per assegurar el benestar dels animals".

Aguilar etziba que "entenem que l'atac respon al fet que no es va seguir l'actuació proposada pel PSC i Nova Eucària, que era el tancat" i recorda que era "una solució que no era viable. Tant entitats animalistes com els veïns de la zona havien demanat la reubicació dels porcs vietnamites" Per altra banda, lamenta que "s'ataqui a un refugi que està treballant per la defensa dels drets animals i que s'ha considerat com la millor opció pel benestar dels porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta per motius polítics".


La mateixa política manifesta que "l'operatiu de captura i reubicació dels animals per traslladar-los a un refugi va ser modèlica, efectiva i va tenir seguretat jurídica".

Per cloure, afirma que "personalment he pogut constatar que el refugi La Bassa ubicat al Vendrell és un lloc on els porcs vietnamites estan controlats, protegits i el personal que els atén té cura del seu benestar" i lamenta que "s'està atacant un santuari de protecció animal per desautoritzar una política".

 

Participació