SANTA TECLA 2019

Els Gegants Vells petits viuen la seva primera Baixadeta de Santa Tecla

El cap de la colla gegantera la descriu com a "fantàstica"

per Jonathan Oca , 18 de setembre de 2019 a les 20:22 |
Els Gegants Vells petits participen en la seva primera Baixadeta. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Gegants Vells petits han viscut aquesta tarda la seva primera Baixadeta de Santa Tecla. El Joan i la Teresina ja formen part de la història de la festa de la patrona de la ciutat i hi entren de la millor manera, fent ballar i vibrar als tarragonins.

"Ha sigut una Baixadeta fantàstica". Així ha descrit Oriol Montesó, cap de la colla dels Gegants Vells petits, la primera participació en la Santa Tecla petita. "La prova de foc ha sigut avui però el dia gran serà demà", ha expressat, quan els elements festius faran la seva primera aparició en la cercavila de la Santa Tecla Petita, l'acte més destacat per aquest dijous de la festa major.


Montesó ha apuntat que en aquesta Baixadeta les peces han estat "molta estona en mans de gent que no les porta però quan tocava ballar, ho feien els portants". Molts nens, que no formen part de la colla gegantera han tingut l'oportunitat de viure què sent un portant dels Gegants Vells petits. Això, segons el cap de la colla, és molt positiu per a les festes i sobretot per als més petits.
 

Els Gegants Vells petits participen en la seva primera Baixadeta. Foto: Jonathan Oca


El naixement de la Teresina i el Joan

Montesó ha explicat que des de l'AMPA de l'Escola del Miracle es va detectar que quedava una última parella de gegants per fer, en el que seria la seva versió per a nens. Les altres dues parelles, els Negritos i els Moros, són de l'Estonnac que feia temps que havia completat les seves rèpliques. Davant d'aquest escenari, des de l'AMPA es van posar en contacte amb els veïns del Cós del Bou, que tenen cedits els Gegants Vells, per a proposar-los crear els petits. La sorpresa va ser que des del veïnat feia temps que s'estava estudiant la possibilitat de poder crear-los però no s'havia fet el pas.


Davant d'aquest interès, es va decidir que serien els veïns del Cós del Bou qui construirien les rèpliques però que les cedirien a l'AMPA de l'Escola del Miracle. Això suposava que els pares dels alumnes havien d'encarregar-se de crear una colla gegantera i de gestionar els Gegants Vells petits. I així es va fer, la colla està formada per alumnes del centre escolar, veïns del barri i familiars dels Portants dels Gegants Vells.

Les peces van ser presentades en el marc de les festes de Sant Roc. Les rèpliques dels Gegants Vells porten el nom de Joan i Teresina, en honor a dues persones molt implicades en les festes del barri i que van traspassar enguany.

Aquest dijous, l'última parella de gegants petits i el Griu Petit seran els principals al·licients de la cercavila de la Santa Tecla Petita, que arrencarà a les 18.30 h de la plaça de la Font.

 

Participació