política

​La CUP reclama que l'Ajuntament actuï en la concessió de la terrassa Les Granotes

Les conselleres anticapitalistes ​exigeixen que es redacti l'ordenança per tal de regular totes les terrasses de la ciutat

per NacióDigital, 18 de setembre de 2019 a les 15:01 |
Les conselleres de la CUP, Eva Miguel i Laia Estrada, en una roda de premsa aquest dimecres. | CUP Tarragona
Les conselleres de la CUP es mostren preocupades davant la no convocatòria de la comissió d'estudi per a la redacció i aprovació de l'ordenança de terrasses i demanen que s'actuï en el "cas esperpèntic" de la terrassa Les Granotes. Laia Estrada i Eva Miguel han explicat en roda de premsa que des del 2015 que van al darrere de l'ordenança de terrasses i asseguren que "no estem en contra de les terrasses, sinó que apostem per la conciliació en els usos de l'espai públic" i, al mateix temps, ressalten "la importància d'inspecció i fiscalització per assegurar aquesta òptima conciliació".

Miguel ha posat sobre la taula els antecedents del cas, expressant que ja el febrer d'aquest any es va requerir informació sobre Les Granotes. Quan encara estava en actiu la comissió, se'ls havia dit que com que era una concessió, "aquesta escapava al control de regulació", i que "ja es va reclamar llavors sancionar l'empresa pels incompliments i es va tornar a fer en el consell Plenari del passat juliol", ha expressat Miguel.


Les cupaires han explicat les característiques de la concessió a Restafera SL, que té inici el 2011 amb una durada de 15 anys i amb un cànon de 5.000 euros anuals. Miguel ha denunciat que algunes de les obligacions de l'empresa no s'estan complint, com ara la neteja, control i vigilància de l'ascensor o garantir la circulació i utilització de la pèrgola per part dels usuaris del Parc.

A més a més, ha recordat que "hi ha algunes millores que van fer que l'empresa guanyés el concurs de concessió que tampoc no s'estan executant, com la ubicació de lavabos per a ús públic" i que ara mateix "és només per ús exclusiu de clients, obligant als usuaris del Parc a consumir", ha etzibat la consellera anticapitalista.

És per això que la CUP denuncia que no s'hagi reprès la feina de la comissió redactora de l'ordenança de terrasses i, tot i que reconeixen que l'establiment és positiu per a la dinamització del Parc de l'Amfiteatre, "s'evidencia que no es garanteix la conciliació, prioritzant la mercantilització de l'espai públic, i tampoc no ens consta que s'hagi sancionat l'empresa de la concessió", ha explicat Estrada.

Segons la portaveu de les cupaires, "se'ns ha comunicat que està en curs una sanció interposada recentment, que encara no s'ha executat".


Per tot plegat, la CUP alerta de la necessitat de "trencar amb dinàmiques del govern anterior, com és la doble vara de mesura a l'hora d'aplicar sancions a les empreses privades o a les entitats sense ànim de lucre, "com són el Casal Popular Sageta de Foc o el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública"; o que fins que la població tarragonina no s'ha activat fent enrenou a les xarxes socials, "no s'hagi actuat".

 

Participació