Curs escolar

El curs comença amb un miler més d’alumnes i 50 nous docents al Camp de Tarragona

Educació posa en marxa dos nous instituts escola al Vendrell i a Cornudella de Montsant

per Redacció , 12 de setembre de 2019 a les 11:00 |
Aquest matí ha començat el curs escolar | N.D
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El curs escolar al Camp de Tarragona i el Baix Penedès comença aquest dijous amb una previsió de matrícula de 127.912 alumnes. D’aquests, 115.535 corresponen al règim general, 8.206 al règim especial i 4.171 a adults.

Les xifres d’alumnat del curs respecte l’any anterior es mantenen estables, amb un augment previst de prop d’un miler d’alumnes, principalment a l’etapa de secundària. Per tal de donar resposta a aquest increment, s’amplia la plantilla dels centres públics, amb 50 nous docents. Aquest fet implica que el nou curs engega amb 7.357 mestres i professors al territori. Les principals novetats són l’estrena dels instituts escola Teresina Martorell, al Vendrell, i Montsant, a Cornudella del Montsant.


Segons les dades provisionals de matrícula, aquest dijous tornen a les aules uns 26.140 alumnes d’educació infantil, 42.387 de primària, 29.745 de secundària, 5.359 de batxillerat i 5.707 de cicles de grau mitjà. Els 5.004 de cicles de grau superior tenen previst començar el curs dimecres vinent.

En conjunt, el curs arrenca amb 127.912 alumnes i 7.357 mestres i professors. Segons el departament d’Educació, l’augment de plantilla inclou una dotació de vuit docents especialitzats i cinc professionals no docents d’atenció educativa per a l’escola inclusiva. El curs passat ja es va incrementar el nombre de professors, amb 53 més.


Les principals novetats són dos nous instituts escola. Un és el Teresina Martorell del Vendrell i l’altre el Montsant, a Cornudella del Montsant, el primer institut escola de Catalunya que es posa en marxa en una Zona Educativa Rural (ZER) de manera experimental.

Durant aquest estiu també s’ha iniciat un programa d’actuacions de millora en diferents centres públics que s’acabarà d’executar aquest any i que implica fins a 29 actuacions pressupostades en 2,36 milions d’euros. Al marge d’aquestes obres d’adequació, durant el curs 2019-2020 hi haurà una inversió de 12,25 milions d’euros per a la construcció de l’Escola l’Arrabassada, que ja està en marxa; l’ampliació de l’Institut Els Pallaresos i el nou Institut de Roda de Berà.

 

Participació