Fauna

Capturen els porcs vietnamites que vivien en un parc de Tarragona per traslladar-los a un refugi animal

L’objectiu final és donar-los en l’adopció

per Redacció, 10 de setembre de 2019 a les 16:09 |
Imatge dels porcs vietnamites | ACN
Aquest dilluns s’ha posat en marxa el dispositiu per capturar i traslladar a un refugi animal la colònia de porcs vietnamites que des de fa tres anys viu en una zona boscosa del parc de la Muntanyeta, al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau.

Tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, veterinaris, Agents Rurals i membres de l’entitat FAADA, així com agents de la Guàrdia Urbana, han iniciat els treballs a les set del matí amb la previsió de poder capturar la trentena de porcs durant aquest dilluns, segons ha explicat la primera tinent d'alcalde, Carla Aguilar. Després de sotmetre’ls a un tractament veterinari, els animals aniran cap a un refugi animal del Vendrell des d’on se’n gestionarà l’adopció.


Després d’un mes de preparatius i de planificació, els tècnics han capturat aquest dilluns els disset exemplars adults amb dards tranquil·litzants i els dotze garrins els han enxampats amb l’ajuda de xarxes. Posteriorment, els han traslladat al refugi santuari la Bassa del Vendrell, on està previst que se’ls extregui sang per fer-los una analítica i se’ls posi un xip. Per la seva banda, a les femelles les han conduït a una clínica per tal d’esterilitzar-les. Els animals passaran la quarantena al refugi i, seguidament, podran començar els tràmits d’adopció.

La intenció és signar contractes d’adopció d’un mínim de dos exemplars i, segons la regidora, l’entitat FAADA -que és qui s’ocuparà dels tràmits- ja ha rebut algunes sol·licituds.

Aquesta mena d’animals no poden viure dins una casa convencional i necessiten aigua o algun toll, així com un espai de terreny adequat per a ells. Mentre no trobin una família d’acollida, l’Ajuntament n’assumirà la manutenció. En conjunt, el consistori calcula que el cost de tot el dispositiu i l’estada al refugi serà d’uns 15.000 euros.

La regidora de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, ha justificat que era “urgent” gestionar la colònia de porcs pel creixement de la població i pels riscos existents, tant per als animals com per als veïns. “No considerem que els porcs en si siguin un problema, ni molts menys, sinó que la ciutat l’habiten persones i animals i el nou govern vol que tots ells millorin la seva vida”, ha assenyalat. A més, Aguilar ha insistit que un parc era un lloc “inadequat” perquè hi visquessin.

 

Participació