patrimoni

La CUP denuncia l'opacitat i l'obstaculització informativa sobre el patrimoni de la ciutat

Les conselleres cupaires denuncien el silenci per part de Patrimoni, que no ha donat resposta a cap de les quatre peticions d'informació

per Redacció , Tarragona , 22 d'agost de 2019 a les 17:45 |
Les graderies del teatre romà i l'estructura metàl·lica | Jonathan Oca
El grup municipal de la CUP denuncia que des de Patrimoni no s'ha donat resposta a cap de les quatre peticions d'informació que van sol·licitar el passat 1 d'agost sobre el Conjunt Arqueològic de Tarraco.

A finals de juliol, els cupaires van fer una consulta a ICOMOS sobre la inspecció que l'organisme està duent a terme al Conjunt Arqueològic de Tarraco, arran d'una denúncia ciutadana. El responsable d'ICOMOS a Tarragona va transmetre a les conselleres el seu malestar davant el silenci per part dels responsables de patrimoni del govern d'ERC-ECP en relació a la petició d'una sèrie de documents relacionats, especialment, amb el circ romà, els quals no li són facilitats. 


La CUP va formular quatre peticions d'informació a alcaldia el passat 1 d'agost per aconseguir el Pla Director del Circ Romà; l'informe sobre la intervenció a la plaça dels Sedassos; el document "Estat de conservació del Bé Declarat Patrimoni Mundial "Conjunt Arqueològic de Tarraco"; i l'actualització de 2018 sobre el Pla Director del Patrimoni Cultural de Tarraco de 2015, amb especificació de si va ser la mateixa empresa adjudicatària la que el va realitzar i si va haver-hi una dotació complementària per a la seva nova redacció.

La consellera Eva Miguel lamenta que "fins avui, passades tres setmanes, hem obtingut el mateix resultat que ICOMOS i no és un altre que el silenci". Consideren que "aquesta manca de transparència és una irresponsabilitat que podria traduir-se en un informe negatiu per part d'ICOMOS". És per aquesta raó que, davant l'absència de resposta, des del grup municipal de la CUP s'ha procedit a demanar aquests quatre documents directament a la Secretaria General, seguint l'aplicació del Dret d'Informació de les Corporacions Locals.

 

Participació