mobilitat

Un bus connecta els barris de Ponent amb la platja de l'Arrabassada

Es posa en marxa la L16A de Bonavista a la platja tarragonina

per NacióDigital, 22 d'agost de 2019 a les 17:13 |
Uns autobusos de l'EMT a les cotxeres. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Empresa Municipal de Transports ha estrenat un nou servei per connectar els barris de Ponent amb les platges sense necessitat de fer transbord. La L16A és una ampliació del servei especial de platges (L16) que es posa en marxa cada estiu.

La nova línia identificada amb la lletra A inicia el servei a les 9 del matí i s’estén fins a les 8 del vespre, coincidint amb l’horari d’afluència a les platges i funciona tots els dies de la setmana fins a finalitzar el servei especial d’estiu. 


Els diumenges al matí fins a les 15h, com a conseqüència del mercat de Bonavista, el servei finalitza a Campclar. A partir de les 15h, recupera el recorregut habitual fins a Bonavista. 

El president de l’EMT, Jordi Fortuny, explica que “hem detectat aquesta mancança i teníem la demanda dels barris de poder arribar a les platges sense fer transbord”. En aquest sentit, apunta que “l’hem posat en marxa tan aviat com ha estat possible reestructurar el servei, perquè creiem que és un millora important per tal de facilitar l’accés a les platges amb transport públic”.


El mateix Fortuny ha assegurat que de cara a l'estiu que ve, "l’objectiu és ampliar-ho a totes les línies dels barris, aquest any no ha estat possible a totes perquè la planificació ja estava tancada. Quan es dissenyin els nous horaris de l’estiu vinent es contemplarà”. 

Les parades i l'horari


Les parades de la nova variant de la línia 16 portarà la lletra "A"i són aquestes: 

Sentit Arrabassada: C/20(Bonavista), Nou Vial, Brugent, Llobregat, Segre, La Salle, Sant Benilde, Gaià, Francesc Macià, Pl. Generalitat, Pres. Companys, P.I. Tàrraco, Pau Casals, Sant Francesc (R. Vella), Rambla Vella, Balcó, Miracle, Beneficència, Tuset, Arrabassada, Platja. 

Sentit Bonavista: Platja, Marenostrum, Casanova, Fortí, Beneficència, Miracle, Balcó, Rambla Vella, Estanislau Figueres, Pres. Companys, Pl. Generalitat, Francesc Macià, Gaià, Sant Benilde, La Salle, Tarradellas, Llobregat, Brugen, Nou Vial, Carrer Vint, 10, Carrer 20 (Bonavista). 
 

L'horari de la nova variant de la línia L16. Foto: EMT

 

Participació