cultura

Cambrils es prepara per viure la 28a Nit del foc

Se celebrarà el 31 d'agost, al barri antic del municipi i està organitzat per l'associació Colla Gegantera Tota l'Endenga

per NacióDigital, 22 d'agost de 2019 a les 09:05 |
La 27a Nit del foc de Cambrils | Colla Gegantera Tota l'Endenga
Cambrils es prepara per tornar a viure una nova Nit del foc. La 28a edició d'aquest acte arribarà el 31 d'agost, al barri antic del municipi i està organitzat per l'associació Colla Gegantera Tota l'Endenga de Cambrils.

La Nit del foc s'emmarca dins de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Tradició, música, foc i pólvora són els protagonistes d'una festa que amb els anys els cambrilencs s'han fet seva i s'ha convertit en un dels correfocs de referència als Països Catalans.


Al llarg de les diferents edicions, la Nit del Foc ha estat escenari de nombroses colles de diables i bèsties d'arreu dels territoris de parla catalana com el País Valencià i Ses Illes Balears.

El programa

Dissabte, 31 d'agost, a la Plaça de la Vila, a les 18.00 h: Enguany al correfoc infantil comptarà amb la presència dels Diables infantils d'Alforja, la Cabra Petita de Reus, la Víbria Petita de Tarragona, la Colla infantil dels Diables Cagarrieres i la Farnaqueta de Cambrils.

​En acabar el correfoc infantil hi haurà coca i xocolata per la canalla participant. A més, per amenitzar el berenar actuaran dues seccions de la nostra entitat: el grup de grallers i els Nyanyos.


Torre del Bou, al Passeig Albert, a les 22.00 h: Concentració de les colles participants en el correfoc i baixada del Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones amb torxes acompanyats del grup de timbalers Cop de cap.

Les colles participants en el correfoc són: Consellers de l'Avern de Montbrió del Camp, Colla de Diables del Catllar, Diables de Riudoms, L'Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), Gripau de les Bruixes del Nord (Sabadell), Drac de Sant Roc (Tarragona), el Pegàs de l'ACH el Drac d'OR (Barcelonès), la Galera de Cambrils i els Diables Cagarrieres, la Farnaca i el Lluert.

Plaça del Setge, a les 24.00 h: Després de l'última encesa de les colles participants, en aquest indret habitualment s'hi concentren unes 4.000 persones que gaudeixen d'allò més amb una sempre espectacular mascletada de nit. L'espectacle pirotècnic va a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló.

En acabar l'espectacle pirotècnic, arrencarà el concert al Parc del Pinaret. Enguany hi ha un cartell de luxe amb els grups Pepet i Marieta i els Dalton Bang que segur que animaran la nit d'allò més.

 

Participació