costa daurada

Salou, ciutat cardioprotegida amb sis desfibril·ladors a la via pública

Es tracta d'aparells electrònics de funcionament senzill, que es van instal·lar al juliol, que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria

per NacióDigital, 21 d'agost de 2019 a les 16:30 |
Un senyal que indica on hi ha un aparell DEA a Salou. | Aj. de Salou
Salou ja es pot considerar una ciutat càrdioprotegida, atès que dins del terme municipal i en zones públiques hi ha instal·lats i preparats per funcionar, des del passat mes de juliol, un total de sis Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA).

Es tracta d'aparells electrònics que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria. Aquests generen una descàrrega elèctrica que, aplicada abans de transcorreguts deu minuts de l'incident, poden reactivar la funció cardíaca fent que el cor, que ha deixat de bombar sang, torni a bategar normalment.


Aquests aparells tenen un sistema de funcionament senzill i permeten que socorristes o qualsevol persona inexperta pugui utilitzar-lo amb eficàcia. Són fiables al 100% i només proporcionaran una descàrrega si el pacient ho necessita.

Aquests són els espais on s'han instal·lat aparells DEA a Salou: plaça Francesc Macià, plaça Venus, plaça Bonet, Mercat Municipal, Pavelló Cap Salou i Pavelló de Ponent. Tots ells estan a l'exterior i a l'abast de tothom.

L'empresa Neosalus ha desenvolupat el mapa de Salou com a ciutat cardioprotegida. També es troba disponible, per a iOS i Android, l'APP Cardionlive, per poder localitzar els espais on actualment es troben els desfibril·ladors.


 

Participació