atemptat a Cambrils

El passeig marítim de Cambrils recordarà el 18-A amb un acte senzill però emotiu

L'Ajuntament del municipi del Baix Camp o organitza cap acte institucional

per Jonathan Oca, Cambrils, 18 d'agost de 2019 a les 09:09 |
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant l'acte a Cambrils l'any passat. | Jonathan Oca
El passeig marítim de Cambrils commemorarà avui aquell fatídic 18-A del 2017 amb acte breu i senzill. El president de la Generalitat, Quim Torra, serà qui encapçalarà l'ofrena floral que tindrà lloc cap a les 16.45 h al Memorial per la Pau en homenatge a les víctimes.

Per part de l'Ajuntament de Cambrils no s'ha organitzat cap acte oficial institucional perquè, tal com van avançar al 2018, no fan commemoració cada any. Ara bé, des del consistori mostren el seu compromís per conservar la memòria de les víctimes dels atemptats i apunten que està personat com a acusació particular en la causa dels atemptats, en la condició de perjudicat. Aquest posicionament, segons l'Ajuntament, servirà per "exercir les accions penals i civils que corresponen contra els detinguts pels atacs terroristes, exigir responsabilitats, donar suport a les víctimes i als familiars i conservar la memòria dels fets de la manera més fidedigna possible", així ho afirmen en un comunica.


El municipi també va publicar en un web els 115 documents recuperats de l'espai de dol que els ciutadans van dipositar en el punt on havia tingut lloc l'atemptat terrorista a Cambrils. A més, en aquest web també s'hi poden llegir els missatges dels llibres de condol que es van obrir a la sala de plens de l'Ajuntament i a la web municipal després de l'atemptat, entre altres.

Torra i altres polítics no seran els únics que es desplaçaran fins al municipi del Baix Camp. Els CDR han organitzat una marxa i que sortirà de la plaça del Pòsit a les 16.30 h passeig i es dirigiran, "en silenci i respecte" cap al punt del passeig on hi ha instal·lat el Memorial. Aquesta acció, que ja es va fer ahir a Barcelona, és una mostra d'homenatge a les víctimes i alhora, una protesta per exigir "explicacions" i per saber la "veritat" de tot el que hi ha darrere dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Des del CDR demanen als assistents a la concentració que portin cap simbologia i que vesteixin una samarreta negra o fosca.
 

 

Participació