fauna

​Altafulla treballa per protegir les tortugues marines

S'instal·len panells informatius i se senyalitzaran els espais on es detectin les postes

per NacióDigital, 16 d'agost de 2019 a les 16:15 |
Una cria de tortuga babaua localitzada a Cambrils l'any passat. | Policia Local de Cambrils
L'Ajuntament d'Altafulla ha iniciat una campanya informativa entre la població per protegir les tortugues marines. Aquests animals es troben en plena temporada de nidificació i algunes espècies, com la tortuga babaua o la tortuga careta, estan en perill d'extinció. Alguns exemplars ponen a les platges del municipi i per conscienciar els banyistes s'han instal·lat panells informatius en diferents espais del litoral on s'explica què cal fer si se'n detecta la presència.

Entre les accions a realitzar hi ha el fet de trucar el 112. A banda, el consistori disposa de material divers com vares i cinta per abalisar per si fos necessari senyalitzar alguna posta.

A instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat, l'àrea de Medi Ambient del municipi informa en panells informatius de la platja, al Club Marítim i a l'Oficina de Turisme de tot el que s'ha de fer en cas de detectar la presència de la tortuga babaua. La temporada de posta comença al mes de juny i s'allarga fins al setembre.

La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla, Alba Muntadas, ha instat a una "ràpida actuació, sobretot en plena temporada turística, si es detecten rastres de tortuga marina", i per això ha demanat que si se'n veuen, es truqui "immediatament al telèfon d'emergències 112".

La tortuga babaua és una espècie considerada en perill d'extinció i catalogada com a vulnerable i per això està protegida. De fet, al litoral tarragoní hi ha alguns projectes i iniciatives de divulgació, sensibilització i protecció.

 

Participació