elements festius

Els Nanos Vells renoven el seu vestuari

Els canvises presentaran oficialment aquest dissabte a les 18 h a la Casa de la Festa

per NacióDigital, 14 d'agost de 2019 a les 19:08 |
Els Nanos Vells renoven el seu vestuari | Nanos Vells
Ja es comença a notar la mà de la nova junta de l'Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona. El sastre Josep M. Casas ha arreglat els vestits de tots els Nanos canviant vetes, cosint botons i tapant forats i cremades.

A més a més, ha obert tots els vestits de les noies per davant, afavorint que es puguin posar com una bata i embotonant-los amb clips, però respectant la feina feta pel sastre que els va dissenyar, el famós tarragoní Ambrós Domingo.


La restauració feta per Casas farà guanyar molt de temps als portadors, i també evitarà que els Nanos amb faldilla hagin de ser vestits pel cap, conservant millor els pentinats i salvant la pintura de rascades innecessàries.

Per altra bansa, Josep M. Casas ha dissenyat un complement nou per a la Nano Pagesa amb la col·laboració de l'artista gegantera Àngels Cantos. Des de la construcció dels nous caps l'any 2001, al cap de la Pagesa hi mancava una gandalla de vellut que lluïa l'element original.

A petició del president de l'Agrupació de Portadors dels Nanos Vells, Jorge Pérez de la Torre, Casas ha elaborat una gandalla nova per tapar la part posterior del cap, que quedava visible al públic mostrant la falta de cabell.

​Tots aquests canvis en el vestuari dels Nanos Vells es presentaran oficialment aquest dissabte 17 d'agost a les 18 h a la Casa de la Festa, dins l'activitat "Sigues Nano per un Dia!", on el grup tarragoní (H)istrionis Teatre farà una breu representació de l'origen dels Nanos Pagesos.

 

Participació