tarragonès

L'antic Hostal Bona Estada de Salou serà enderrocat

En la Junta de Govern Local s'ha donat llum verda a l'aprovació inicial d'aquest projecte d'obres, que inclou l'adequació de l'espai resultant per a ús públic

per NacióDigital, 14 d'agost de 2019 a les 17:26 |
L'antic Hostal Bona Estada de Salou serà enderrocat. | Aj. de Salou
La Junta de Govern Local (JGL) de Salou ha aprovat, inicialment, per unanimitat l'expedient administratiu de tramitació ordinària per a la contractació de les obres ordinàries d'enderroc de l'antic Hostal Bona Estada, adossat a l'església Santa Maria del Mar, i l'adequació de l'espai resultant per a ús públic. El pressupost base de licitació és de 105.472,97 euros.

L'Hostal Bona Estada es troba situat al nucli antic de Salou, concretament, al número 11 del carrer Ponent. Actualment, l'edifici és adossat al transsepte i absis de l'església Santa Maria del Mar.


L'enderroc de l'hostal té la finalitat de poder completar l'actuació de recuperació de l'església Santa Maria, tornant-li la característica d'edifici aïllat. L'espai resultant s'adequarà per permetre l'ús públic, del qual en resultarà una plaça on s'instal·laran bancs i una escultura de ball de bastons. Aquesta serà objecte de contractació independent, però simultània quant a terminis.

L'espai resultant de l'actuació d'enderroc es preveu que sigui d'uns 190 metres quadrats de l'ocupació de l'hostal, més l'ampliació de la vorera o voreres corresponent. Cal recordar que l'any 2014 ja es va enderrocar l'antic edifici de Càritas-Salou, que ha esdevingut en la plaça del Mossèn Jaume Constantí.

Segons ha manifestat l'alcalde de Salou, Pere Granados, "aquest enderroc permetrà que totes les façanes de l'església quedin a la vista, de manera que l'edifici oferirà un aspecte més digne i apropiat, atès el seu valor patrimonial i cultural dins de la ciutat". Així mateix, "el poble de Salou guanyarà un nou espai públic pel gaudi de residents i visitants, en una zona molt atractiva de la ciutat, el nucli antic, que tenim la voluntat d'embellir, dignificar i donar-li la importància que mereix".

En aquest sentit, ha afegit que "pensem que l'escultura de Ball de Bastons serà una peça artística que, a banda d'homenatjar aquesta entitat que forma part de la cultura tradicional i popular de Salou, atorgarà personalitat a la nova plaça que es construirà". 

 

Participació