Concurs de Castells

​El Concurs de Castells estrenarà la nova taula de puntuacions l'any 2020

​La Comissió Assessora actualitza la taula que entrarà en vigor l'1 de setembre

per NacióDigital , 9 d'agost de 2019 a les 16:14 |
La Colla Vella de Valls va guanyar l'última edició del Concurs de Castells. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió Assessora del Concurs de Castells es va reunir ahir per validar la taula de puntuacions que entrarà en vigor l'1 de setembre i que servirà per al rànquing classificatori i per a les tres jornades del certamen el 2020. L'acord és fruit de les tres sessions realitzades per la Comissió per debatre els diferents punts aprovats.

En la trobada s'ha decidit mantenir les tres estructures inèdites que es van incorporar el 2018 -el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, així com el 4 de 10 sense manilles-. Pel que fa a la valoració de les estructures, la comissió ha aprovat intercanviar el valor dels castells de deu pisos amb els castells desfolrats, donant més valor als castells de deu pisos.


La comissió ha acordat reobrir el debat al voltant dels castells carregats, de cara al rànquing classificatori i de cara a les tres edicions del concurs, es valoraran tant els castells carregats com els descarregats. La comissió ha detectat que aquesta normativa s'allunya de la realitat de les places i s'ha volgut corregir la incoherència que el concurs no validi una actuació que al final tothom (colles, premsa, públic...) la dóna per vàlida. Un cop analitzada i debatuda la norma, en aquests dos anys d'experiència s'ha demostrat que aquesta no augmenta la seguretat (que segueix sent una prioritat per al concurs) i que s'allunyava de la realitat de les places. En aquest sentit, la comissió seguirà treballant a través de les normes bàsiques i del protocol de plaça a favor de valorar més positivament els castells descarregats.

Qui forma part de la comissió?


La comissió està integrada per les sis primeres colles del 2018: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Castellers Xiquets de Tarragona.

També en formen part les dues primeres colles de la jornada de dissabte (Ex aqueo): Xiquets de Reus i Moixiganguers d'Igualada. I les quatre colles locals: Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Nois de la Torre.

Experts castellers: Raquel Sans, David Prats, Pep Ribes, Efren Garcia, Aina Mallol i Pere Ferrando. La coordinadora de colles castelleres: Cristina Sánchez. 

 

Participació