societat

«Hem parlat amb la Generalitat i no veiem voluntat de modificar el projecte o buscar una alternativa»

Els veïns del Parc Francolí , on s'ha de construir el Centre Penitenciari Obert, afirmen que l'equipament farà incrementar la inseguretat

per NacióDigital , 9 d'agost de 2019 a les 07:31 |
El solar on s'ha de construir el nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, al Parc del Francolí. | ACN
L'Associació de Veïns de Parc Francolí de Tarragona ha demanat a la Generalitat que aturi el projecte del nou centre penitenciari obert (CPO) de Tarragona, que està previst que es comenci a construir a finals d'enguany.

Des de l'entitat han afirmat que l'equipament farà incrementar la inseguretat d'un barri que està en creixement i han assegurat que algunes persones estan retirant els diners de les reserves per la compra d'habitatges en construcció perquè si hi ha el CPO no hi volen anar a viure.


Jordi Miguel, president de l'Associació de Veïns Parc Francolí, ha explicat que el barri es troba en expansió i que l'arribada del CPO endarreriria encara més el procés. En aquesta línia ha apuntat que "hi ha gent que està tornant els diners de les reserves" dels habitatges dels edificis que s'estan construint perquè no hi volen anar a viure si hi ha el nou equipament. A més ha apuntat que l'ocupació escollida tampoc és bona, ja que l'entrada seria pel parc del Francolí, fet que ha considerat negatiu perquè "l'empitjoraria". "Al parc hi ha nits que no hi ha llum i hi ha parts molt fosques, i ara ja tenim algun grup de joves que venen a beure i a fer destrosses", ha indicat.

D'altra banda ha lamentat com ha procedit la Generalitat. L'entitat va demanar a la conselleria de Justícia conèixer l'estat del projecte, però els hi van denegar la petició. "De sobte, sis mesos més tard, surt que està en període de licitació. Hem parlat amb la Generalitat i no veiem voluntat de modificar el projecte o buscar una alternativa", ha lamentat Miguel.


Per la seva banda, l'advocat i portaveu de Junts per Tarragona a l'Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, considera que el centre penitenciari obert no és una demanda ni un equipament bàsic sinó que "l'autèntica necessitat" és el Fòrum Judicial. El mateix Nadal demana a l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà (ERC), "sense entrar en contradiccions amb el seu partit", que traslladi a la Conselleria de Justícia els acords de la moció aprovada en la qual s'emplaçava a la Generalitat a suspendre l'inici del projecte i que es donés un impuls al Fòrum Judicial. "Tarragona és l'única capital catalana que no té ciutat de la justícia, fa molts anys que l'esperem i encara passaran molts més perquè el projecte va lligat a una modificació del POUM", ha lamentat el portaveu de JxTGN.

 

Participació