política

Nadal rebutja el centre penitenciari obert si no ve acompanyat pel Fòrum Judicial

El portaveu de Junts per Tarragona considera que la construcció de l'equipament no és una necessitat de la ciutat

per Jonathan Oca , 8 d'agost de 2019 a les 11:42 |
Dídac Nadal, portaveu de Junts per Tarragona, atenent els mitjans de comunicació. | Junts per Tarragona
El portaveu de Junts per Tarragona a l'Ajuntament de Tarragona considera que el centre penitenciari obert que la conselleria de Justícia preveu construir a la ciutat no és una demanda ni un equipament bàsic sinó que "l'autèntica necessitat" és el Fòrum Judicial. Dídac Nadal ha expressat que "no és que rebutgi l'equipament sinó que havia de formar part d'un conjunt" i que el centre penitenciari obert havia de ser un complement més d'una gran infraestructura.

Per tot plegat, Nadal ha demanat a l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà (ERC), "sense entrar en contradiccions amb el seu partit", que traslladi a la Conselleria de Justícia que els acords de la moció aprovada en la qual s'emplaçava a la Generalitat a suspendre l'inici del projecte i que es donés un impuls al Fòrum Judicial. "Tarragona és l’única capital catalana que no té ciutat de la justícia, fa molts anys que l’esperem i encara passaran molts més perquè el projecte va lligat a una modificació del POUM", ha lamentat el portaveu de JxTGN.


El mateix Nadal també ha etzibat que "no és cert" que la construcció del centre penitenciari obert sigui una necessitat real per poder acollir l'arxiu judicial, ja que "es podrien trobar altres espais a la ciutat" i considera que "això no és argument suficient" per tirar endavant el projecte.

Per altra banda, Nadal ha recordat que els veïns estan preocupats per la construcció d'aquest centre, "al costat d’una escola, una llar d’infants i un parc infantil" i ha lamentat la manca d'informació traslladada a la ciutadania per poder explicar-los el projecte, el qual considera que no és necessari.


El centre obert

La Conselleria de Justícia vol construir aquest centre al carrer de l'Arquebisbe Pont i Gol, a prop del Parc Francolí. En una zona que ja acull la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Comandància de la Guàrdia Civil. A més, també hi ha centres escolars.


L'edifici serà l'únic d'aquestes característiques a tota la demarcació i tindrà capacitat per a uns 150 interns.

 

Participació