medi ambient

Denuncien al Seprona l'aparició d'esferes de plàstic a la platja del Miracle

Mare Terra Fundació Mediterrània vol saber l'origen d'aquests elements i dels possibles efectes adversos al medi ambient tarragoní i "la possible afectació a la salut de les persones"

per NacióDigital, 26 de juliol de 2019 a les 14:48 |
Algunes de les esferes aparegudes a la platja del Miracle de Tarragona | Mare Terra
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mare Terra Fundació Mediterrània ha presentat aquest matí una denúncia al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil per l'aparició d'esferes en quantitats industrials a la platja del Miracle i que, segons les primeres informacions, podrien ser de poliestirè expandit (porexpan).

A banda del Seprona, la fundació també ha presentat una denúncia als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona i a l'Ajuntament de Tarragona per determinar l'origen d'aquesta contaminació.


La denúncia demana que "es portin a terme les investigacions necessàries per establir el focus emissor i que s'estableixin les mesures pertinents per tal de minimitzar els seus efectes", així com "que s'investigui quina ha estat l'entitat causant d'aquest abocament i que s'actuï en concordança a la Llei 26/2007, de 23 d'octubre, de Responsabilitat Mediambiental".

En el mateix escrit, l'entitat demana que se l'informi de les actuacions que es portaran a terme per solucionar els fets i "dels possibles efectes adversos al medi ambient tarragoní i la possible afectació a la salut de les persones".


El president de la fundació, Àngel Juárez, lamenta aquesta nova contaminació de plàstics a les platges de Tarragona, que arriba tot just després d'una acció reivindicativa amb el lema "#Prou Plàstics al mar!" organitzada per Mediterrània. "De què serveix sensibilitzar la ciutadania per un cantó mentre els de sempre contaminen per l'altre?" conclou.

 

Participació