història

Localitzada una inscripció de l'any 1937 en el refugi antiaeri del Museu Bíblic Tarraconense

Es troba en un dels graons d'una escala i està gravada al ciment

per NacióDigital , 25 de juliol de 2019 a les 17:23 |
La inscripció localitzada en el refugi antiaeri del Museu Bíblic. | Museu Bíblic
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el decurs dels treballs que s'estan portant a terme al refugi de la Guerra Civil que es troba en el subsòl de les dependències del Museu Bíblic Tarraconense s'ha localitzat en un dels graons d'una escala una inscripció gravada al ciment amb la data del 28 de desembre de 1937. Aquest testimoni escrit serà estudiat i integrat en el discurs museogràfic del refugi.

Una quinzena de joves d'entre 14 i 17 anys procedents de tot Catalunya van iniciar el dia 19 de juliol un camp de treball al refugi de la Guerra Civil que es troba en el subsòl de les dependències del Museu Bíblic Tarraconense. L'activitat està coorganitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Santa Maria de Siurana i el Museu Bíblic Tarraconense. Els joves estan duent a terme tasques de neteja i documentació en el refugi. També de formació. 


La recuperació del refugi forma part d'un projecte museogràfic que el Museu Bíblic lidera per posar en valor l'edifici de la Casa dels Concilis, un veritable "palimpsest estructural" que conté evidències dels 20 segles de la història de l'acròpolis de Tarragona.

En la part científica col·labora l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i recentment el projecte ha rebut un ajut de 7.500 euros de la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia) del Ministeri de Ciència i Innovació Tecnològica.

 

Participació