masclisme

VÍDEO El Govern presenta «#Malamente», la campanya per prevenir violències masclistes entre el jovent

La iniciativa assenyala algunes de les violències quotidianes que viuen les joves i vol conscienciar els nois de la seva responsabilitat "per acció o per omissió"

per NacióDigital, 23 de juliol de 2019 a les 22:43 |
Presentació de la campanya #Malamente, amb el conseller Chakir El Homrani i la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha llançat la campanya de sensibilització #Malamente per prevenir les violències masclistes "normalitzades" entre els joves. Impulsada per l'Agència Catalana de la Joventut i presentada aquest dimarts pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, l'espot de la campanya, que utilitza el títol d'una de les cançons més conegudes de Rosalía, assenyala algunes de les violències quotidianes que pateixen les noies i posa un especial èmfasi en les violències en els espais d'oci nocturn, com relacionar-se de forma invasiva, opinar del cos d'una noia o presenciar una d'aquestes conductes i ser-ne còmplice.
Segons ha explicat El Homrani durant la presentació de la campanya, la iniciativa no només vol "apoderar" les dones, sinó també que els nois siguin "conscients del seu paper" i de les seves "responsabilitats" en l'àmbit de la violència masclista, ja sigui "per acció o per omissió" davant d'aquestes conductes. 


L'espot que es començarà a difondre principalment a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació a partir d'aquest divendres mostra cinc escenes de violències sexuals quotidianes: la cosificació, fer servir les drogues per excusar una agressió, la superioritat i l'opressió com a pretext per fer sentir culpables les noies i nois compartint imatges sexuals sense consentiment. 


La campanya està centrada en els joves d'entre 15 i 25 anys, segons ha explicat la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, que ha apuntat que s'ha fet servir un llenguatge pròxim als joves, a qui ha considerat un "element de transformació social", per tal que la campanya "connecti" amb ells. 

Tallers per a joves i material per repartir a espais d'oci nocturn 


La campanya, però, va més enllà de l'espot. S'utilitzaran eines de conscienciació com anuncis publicitaris a la premsa, cartells, infografies, díptics o materials que es repartiran en espais d'oci nocturn juvenil i als 294 Punts d'Informació Juvenil de Catalunya i 44 Oficines Joves que hi ha a Catalunya.

En el marc de la campanya, també es faran tallers per a joves i formació a professionals i famílies, es crearan nous materials audiovisuals i es generaran espais de treball amb joves per definir accions que vagin en la línia de la campanya.

 

Participació