justícia

La Diputació reafirma que treballa en la millora de l'aspecte sonor de la TAP

L'ens supramunicipal és el propietari de l'equipament

per NacióDigital , 19 de juliol de 2019 a les 15:20 |
Porta d'entrada a l'arena de la TAP. | TAP
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona surt al pas de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona. L'ens supramunicipal, propietari de l'equipament, defensa que des de la seva reforma s'ha ocupat de dotar-lo dels elements i infraestructures necessàries "per millorar la qualitat de vida de les persones implicades (veïns, usuaris, etc.), sempre dins els àmbits que són de competència de la Diputació".

En un comunicat, apunta que s'ha equipat un edifici de serveis amb camerinos, s'hi ha instal·lat un muntacàrregues, s'ha pavimentat el redol, o tot el recinte s'ha adaptat per les discapacitats, entre molts d'altres. En el text s'apunta que un dels vessants fonamentals d'aquests projectes de millora "té a veure amb l'aspecte sonor del recinte". En concret, s'hi treballa en dos sentits". D'una banda, en la reducció de l'emissió sonora interior, amb la reducció de la sortida de soroll per l'espai obert de la cúpula mòbil i amb la protecció de portes i finestres amb cortines aïllants.


D'altra banda, recorden que treballen en la reducció de l'emissió sonora exterior, amb un projecte que incrementarà la disponibilitat de potència elèctrica pels requeriments escènics, de manera que no calgui així utilitzar un grup electrogen. Actualment, s'està ultimant la redacció d'ambdós projectes i es preveu que es puguin executar durant la tardor.

L'ens recorda que la TAP és un destacat equipament cultural que ha suposat un important impacte econòmic a la ciutat. L'impacte econòmic total derivat de la TAP en cinc anys es pot situar al voltant dels 24.100.000 euros, entre restauració, allotjament i serveis complementaris. 

 

Participació