patrimoni

Pinedo demana un informe tècnic sobre l'impacte dels llaços grocs a la muralla

El conseller de Patrimoni apunta que el sistema per enganxar els objectes a la xarxa de protecció "és el llançament de femelles de metall de grans dimensions contra el monument"

per NacióDigital, 18 de juliol de 2019 a les 20:04 |
L'Ajuntament traurà els llaços grocs que hi ha penjats a la muralla de Tarragona. | Jonathan Oca
El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, surt al pas de les últimes notícies publicades sobre la muralla i els llaços grocs. A través d'una publicació a les xarxes socials, el regidor ha afirmat que ha demanat un informe tècnic que avaluï l'impacte del "llançament d'objectes contra la muralla" -fent referència als llaços grocs-. 

Pinedo afegeix que "crec necessari incidir en el fet que es tracta d'una qüestió de conservació del patrimoni, tal com he dit a la premsa en diverses ocasions aquesta setmana".


El conseller explica que en unes imatges que acompanyen la publicació es pot veure "amb claredat" com el sistema per enganxar els objectes a la xarxa de protecció "és el llançament de femelles de metall de grans dimensions contra el monument".

Pinedo recorda que la muralla és Patrimoni de la Humanitat que pateix un "cert grau de deteriorament" que va provocar que es col·loqués una xarxa de seguretat per evitar despreniments, ja fa set anys. El mateix conseller fa una crida a la ciutadania "a evitar erosionar més un patrimoni que és de totes i tots".

Per cloure, afirma que "en els següents dies es presentarà l'informe i es procedirà a la retirada dels objectes".

Aquest dimecres, la CUP va reclamar al conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, que els mostrés l'informe tècnic que avala que els llaços grocs "desgasten" la muralla quan no la toquen, és a dir, que demostri que "el material dels llaços la desgasta, doncs ens costa de creure que això sigui així quan no estan en contacte amb el monument, sinó que estan lligats a la xarxa protectora".


En aquest sentit, els cupaires van dir que "ha de quedar clar que no s'està emmascarant una decisió política darrere d'un informe tècnic".


 

Participació