justícia

La TAP, sentenciada a anul·lar o modificar tots els concerts nocturns programats per aquest estiu

Un jutge dona la raó a dos veïns que van posar una demanda a causa del soroll que provoca l'equipament

per Jonathan Oca, Tarragona , 18 de juliol de 2019 a les 13:21 |
L'exterior de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
L'Ajuntament de Tarragona no recorrerà la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona que dictamina que la Tarraco Arena Plaça no podrà portar a terme concerts ni festes nocturnes fora de l'horari de 21 h a 7 h si no condiciona l'espai. Xavi Puig, portaveu del govern municipal, ha assegurat que el consistori ja va alertar als responsables de l'explotació de l'equipament ubicat al carrer Mallorca que havien rebut queixes veïnals a causa del soroll. A banda, també se li havia obert dos expedients sancionadors per celebrar dos actes sense haver demanat llicència, com van ser una festa universitària i una de revetlla de cap d'any.

El portaveu del govern ha assegurat que tots els concerts que estiguin fora de l'horari que ha dit el jutge -de 21 h a 7 h- no se celebraran i això vol dir que els que hi ha programats, s'hauran d'anul·lar o canviar d'horari. També ha afirmat que el consistori complirà escrupolosament el que diu el jutge, que ordena que els concerts s'aturin per les "emissions que provoquen sorolls, desordres, crits i grups electrògens" de l'equipament.


Puig assegura que l'Ajuntament el que farà és intentar desencallar la situació amb l'equipament i amb els veïns a través del "diàleg" perquè es respecti el descans dels veïns i que alhora, es mantingui l'oferta cultural i d'oci a la ciutat.
 

Porta d'entrada a l'arena de la TAP Foto: TAP


Segons ha explicat el conseller, dos veïns van demandar la TAP per soroll el setembre del 2018. La sentència judicial, de 9 de maig, els dona la raó i dicta que han de ser indemnitzats amb 3.000 euros cadascun.

El jutjat demana que les mesures es mantinguin fins que la TAP no acrediti que compleix amb la normativa catalana sobre el soroll que es pot emetre en aquestes celebracions. 


Milà sabia que no es podien fer concerts 

L’advocat que ha defensat els veïns, Joaquim Martí, ha assenyalat que l’anterior regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, “va reconèixer en seu judicial al febrer que la TAP no estava preparada per fer concerts”, segons explica l'ACN. El mateix advocat apunta que el consistori ha tingut durant “deu anys expedients sancionadors als calaixos”. 

Per altra banda, el lletrat ha expressat que durant el judici “el ministeri fiscal va ser molt dur contra l’Ajuntament” i es va advertir si no es feia complir la sentència, es posaria una demanda que podria fer que membres de l’equip de govern incorreguessin “en un delicte de desobediència”.

 

Participació