procés català

VÍDEO Puigdemont, als membres del Silenci de Tarragona: «No defalliu i feu-vos sentir»

Lluís Pastrana viatja fins a Waterloo per reunir-se amb l'expresident de la Generalitat

per Jonathan Oca, Tarragona , 13 de juliol de 2019 a les 16:08 |

Carles Puigdemont no viu aliè a les iniciatives que s'estan portant a terme de Catalunya per denunciar la situació dels presos i exiliats polítics catalans. A Tarragona, ja fa més de 12 mesos que va néixer la del "Silenci, rebel·leu-vos", en la qual desenes de persones protesten en silenci davant dels jutjats de la ciutat. Aquesta iniciativa també es va desplaçar fins a les portes del Tribunal Suprem on es va celebrar el judici de l'1-O.


El 9 de juliol Lluís Pastrana, alma mater del Silenci i que va ser agredit a Madrid durant una protesta, es va desplaçar fins a Waterloo per reunir-se amb l'expresident de la Generalitat. El tarragoní va explicar la nova iniciativa que es basarà en una "campanya de desobediència civil" -que aviat es farà pública- a Puigdemont amb l'objectiu que s'hi sumi.

L'expresident va voler enviar un missatge a les desenes de persones que cada alcen els cartells demanant que s'aturi la repressió a les portes del Palau de Justícia de Tarragona. Puigdemont es desfà en elogis cap al col·lectiu i els dona les gràcies "pels milers d'hores i dies" de lluita silenciosa i per denunciar "una repressió injusta". Remarca que el seu gest és "impagable" i afegeix que "el ressò d'aquestes accions arriben lluny i ens ajuden, a la presó, als familiars i també als que estem a l'exili".

Per tot plegat, Puigdemont demana als membres del col·lectiu que "no defalliu i feu-vos sentir encara que sigui en silenci".
 

Carles Puigdemont i Lluís Pastrana, a Waterloo. Foto: Silenci TGN


Estirada d'orelles

Pastrana, en la seva visita, també va estirar les orelles a Puigdemont i li va recriminar que els partits sobiranistes hagin deixat de pensar en el poble, en l'1-O i que no hagin assolit una unitat per remar cap a la República catalana. A més, li va etzibar que "els partits no han estat a l'alçada de la ciutadania". Pastrana va exemplificar aquesta situació amb els pactes que s'estan fent entre els partits independentistes i el PSC, un fet que "demostra una incapacitat alarmant per liderar la resposta als reptes plantejats i evidenciant un total menyspreu a centenars i centenars d'iniciatives arreu del país".

La nova proposta, segons apunten des del Silenci, fa dies la van fer arribar al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a través d'un dels seus advocats.

 

Participació