urv

La URV aprova el protocol d'actuació contra la violència masclista i LGTBI que afecti l’estudiantat

Aquest dijous també s'ha informat que la universitat tarragonina rebrà anualment un grup d'estudiants d'Arizona

per NacióDigital, 12 de juliol de 2019 a les 09:07 |
Edifici del Rectorat de la URV. | URV
El Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili celebrat aquest dijous va aprovar el Protocol de prevenció i actuació en l'àmbit de violències masclistes i contra LGTBI que afecti l'estudiantat de la URV, que entrarà en vigor el pròxim curs. Aquest protocol defineix les responsabilitats de la universitat en la prevenció de les conductes violentes en l'entorn universitari i estableix el procediment per respondre a les queixes o denúncies presentades amb motiu de qualsevol manifestació de violència, discriminació o assetjament sexual per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Serà aplicable quan la persona afectada sigui estudiant de la URV i l'autor dels fets, membre de la comunitat universitària.

L'Observatori de la Igualtat serà l'encarregat de rebre les queixes o denúncies i traslladar-les a la comissió d'intervenció, que nomenarà un ponent. Aquesta figura rebrà l'estudiant i actuarà com a suport i assessorament. Paral·lelament, la comissió, integrada pel vicerectorat de l'àmbit d'estudiants, la direcció de l'Observatori de la Igualtat, representants de l'estudiantat, expertes en la matèria, una persona del gabinet jurídic i un psicòleg que, junt amb el ponent, valoraran els indicis i determinaran mesures preventives si és necessari. En cas que hi hagi indicis, començarà la instrucció del cas, amb un instructor designat per la rectora i un peritatge aliè.


L'esperit del protocol és prevenir les conductes de violència a través de la sensibilització i la formació, donar la resposta adequada a les queixes i denúncies, protegint la víctima, quan calgui, amb mesures cautelars o preventives, i acompanyar les víctimes durant tot el procés.

Per altra banda, des de la universitat també es va aprovar el Reglament dels òrgans d'ètica de la recerca i la innovació de la URV, una nova start-up impulsada per alumni URV Treematernity, l'oferta pública de Personal d'Administració i Serveis i places Serra Hunter, entre altres.

Participació d'estudiants de l'Arizona University

Com a primer pas de l'aliança entre la URV i la Universitat d'Arizona per esdevenir un microcampus de la universitat americana, la URV rebrà anualment un grup d'estudiants d'Arizona. Faran una estada d'un semestre o un curs complet i seguiran les assignatures regulars dels ensenyaments de grau, a raó de 70 euros el crèdit. La previsió és rebre 100 estudiants cada any a mig i llarg termini. En paral·lel, un conveni de mobilitat permetrà que una desena d'estudiants de la URV puguin fer estades a la Universitat d'Arizona.


Convocatòria de l'oferta d'ocupació pública del PAS

S'ha aprovat l'oferta d'ocupació pública del PAS de l'any 2019, que inclou la reposició de 14 places (6 de laborals i 7 de funcionari, i una darrera pendent de règim), condicionada al vistiplau de la Direcció General d'Universitats. D'altra banda, s'activa la convocatòria de 46 places de l'oferta d'ocupació pública de 2016 a 2018, 42 de les quals d'administratiu, 2 de tècnic i 2 de cap de secció. També s'ha aprovat la convocatòria de 13 places de professorat lector Serra Hunter 2019.

 

Participació