procés català

L'acusació demana per segona vegada l'ajornament del judici per unes amenaces de mort en un acte de Vox

El motiu és que dos agents dels Mossos d'Esquadra no poden comparèixer per declarar

per Jonathan Oca, Tarragona , 11 de juliol de 2019 a les 12:49 |
Óscar Cid i Manolo Cabrera abans d'entrar als jutjats de Tarragona aquest dijous. | Jonathan Oca
El judici per unes presumptes amenaces a mort en un acte de Vox a Tarragona s'ha ajornat per segona vegada. Óscar Cid i Manolo Cabrera, els dos denunciats han entrat a les 11 del matí al Palau de Justícia de Tarragona amb la intenció de tancar d'una vegada per totes aquesta causa. La seva sorpresa però ha arribat quan, després d'esperar prop de 45 minuts, se'ls ha comunicat que l'acusació havia demanat la suspensió del judici perquè dos testimonis no havien pogut comparèixer. Es tracta de dos agents dels Mossos d'Esquadra.

L'advocat de la defensa, Roger Baiges, ha explicat a NacióTarragona, que ha demanat a la jutgessa que no suspengués el judici perquè hi havia dos testimonis més, que també eren agents de la policia catalana -per part de l'acusació- i un altre testimoni de la defensa. A més, també dit que hi havia proves suficients per continuar amb el judici, "ja que els quatre agents eren allà" i també hi havia dos vídeos que aportava la mateixa defensa i de la part contrària.

 
Tot i escoltar l'advocat defensor, la jutgessa ha hagut de suspendre el judici "per llei", segons Baiges. El mateix lletrat ha destacat que el presumpte delicte prescriu al novembre i per tant, la nova data de judici podria arribar a l'octubre.

Per altra banda, descarta qualsevol acord perquè "seria reconèixer els fets" i afegeix que "tenim proves videogràfiques que demostren que si algú es pot haver sentit agredit i amenaçat han sigut els meus clients".

Cid i Cabrera han rebut el suport d'una setantena de persones que s'han aplegat a les persones de l'edifici judicial.

 

 

Participació