cas inipro

La jutgessa desestima els recursos de la defensa dels investigats pel cas Inipro

Ara el cas passa a mans de l'Audiència Provincial de Tarragona, que és qui té l'última paraula

per NacióDigital, Tarragona , 11 de juliol de 2019 a les 11:53 |
Josep Fèlix Ballesteros, després de declarar pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016 | M.G.
La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona va desestimar aquest dimecres els recursos de reforma presentats per la defensa dels investigats pel cas Inipro. La CUP, que va ser qui va portar el cas als jutjats, celebra aquesta decisió i apunta que ara cal esperar a veure què dicta l'Audiència Provincial, ja que és qui té l'última paraula.

Entre els investigats en el cas Inipro l'exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a qui s'acusa de prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús en l'exercici de la funció pública i també hi ha la consellera socialista Begoña Floria, acusada d'alteració de preus en concurs i subhastes públiques, suborn, tràfic d'influències, malversació i abús en l'exercici de la funció pública.


El 22 d'agost de 2018 es va dictar l'auto pel qual s'acordava la continuació del cas Inipro i el dia 29 d'aquell mes es va dictar l'auto de subsanació de l'anterior, sent recorregudes ambdues resolucions en reforma i subsidiari d'apel·lació per les defenses dels investigats. En aquest cas, el ministeri Fiscal es va oposar a l'estimació d'ambdós.

Els cupaires, com a acusació particular en el cas Inipro, demanen 13 anys de presó, 96 mesos de multa i 88 anys d'inhabilitació per a Ballesteros. La formació anticapitalista també demana 10 anys de privació de llibertat i 49 anys i 7 mesos d'inhabilitació per a Begoña Floria.

La mateixa acusació sol·licita 10 anys de presó per a l'excap de gabinet de l'alcalde, Gustavo Cuadrado, i 70 anys d'inhabilitació i per a Alejandro Caballero demanen 9 anys de presó i 40 d'inhabilitació.

 

Participació