concurs de focs artificials

Les restes de material pirotècnic seguiran al fons de la platja del Miracle fins a finals de juliol

Fonts de la Conselleria de Neteja apunten que l'adjudicació d'aquest servei s'ha endarrerit i encara no s'ha signat

per Jonathan Oca, 10 de juliol de 2019 a les 17:36 |
La Pirotecnia del Mediterráneo va guanyar el 29è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials de Tarragona. | Laia DÍaz
El Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona va tornar a brillar durant la primera setmana de juliol. Aquest dimecres, però, les restes del material pirotècnic que s'utilitza per delitar als milers d'espectadors encara són al mar, concretament a la platja del Miracle.

Per quin motiu no s'ha recollit encara?


Cada any algunes entitats submarinistes de la ciutat han estat les encarregades -de forma voluntària- de netejar el fons marí un cop havia acabat l'espectacle pirotècnic més esperat a la ciutat, a banda dels focs de Santa Tecla. Enguany, però, la neteja encara no s'ha portat a terme.

Segons fonts de la Conselleria de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, no s'ha procedit a la neteja d'aquests residus per motius administratius, ja que el tràmit d'adjudicació de la neteja del fons marí després del concurs "s'ha endarrerit uns dies respecte a les dates habituals".

Les mateixes fonts han explicat a NacióTarragona que està previst que l'adjudicació d'aquest servei es formalitzi entre avui i demà i que l'empresa adjudicatària pugui realitzar la neteja al voltant del 28 de juliol.

"Manca de previsió de l'anterior equip de govern"


El grup municipal de Junts per Tarragona lamenta que la neteja del fons marí encara no s'hagi portat a terme i considera si arriba tard és per "la manca de personal que pateix l'àrea de Medi Ambient a causa de l'absència de previsió de l'anterior equip de govern (PSC-PP)" i això, segons el seu portaveu, Dídac Nadal, ha provocat que en aquesta edició no s'hagi signat el conveni.

Per tot plegat, des de Junts li recorden a l'alcalde, Pau Ricomà, que "cal tenir cura del fons marí" i que és important "garantir la neteja i mesures de conservació del medi subaquàtic per tal de neutralitzar els eventuals contratemps mediambientals ocasionats pel concurs".

Quina quantitat de material pirotècnic es va utilitzar?

En total van participar quatre pirotècnies en aquesta edició i que van cremar més de 2.000 Kg de material pirotècnic.  Per ordre d'actuació, la Pirotècnia Esteban Martin en va disparar 419 kg, la Pirotècnia Alpujarreña 652 kg, (la guanyadora) la Pirotècnia del Mediterráneo 640 kg i Aquarêve Artificie 456 kg. 

 

Participació