política

El PSC considera que el problema en la gestió de l'incendi al polígon va ser la descoordinació

Els socialistes presentaran tres mocions al plenari del 19 de juliol

per Jonathan Oca, Tarragona | 10 de juliol de 2019 a les 11:31 |
Sandra Ramos, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tarragona. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal del PSC s'ha mostrat preocupat per "la descoordinació evident entre els diferents ens" en el cas de l'incendi a l'empresa Miasa del polígon Entrevies aquest passat cap de setmana. Sandra Ramos, portaveu dels socialistes, ha lamentat que s'enviaven missatges diferents des de diferents serveis com el 112 i alhora, ha carregat contra la Generalitat i també contra el delegat a Tarragona, Òscar Peris, perquè "no l'hem vist enlloc".

Ramos també ha lamentat que l'actual govern municipal carregui contra l'anterior i que es tregui la responsabilitat de sobre dient que "tot va ser per problemes heretats". La mateixa socialista ha etzibat que sempre es poden "millorar les coses" però aquí, el que va fallar va ser que "s'estaven rebent indicacions contradictòries".


La portaveu ha recordat a Ricomà que de formació a les escoles per saber com s'ha d'actuar en aquests casos ja se'n fa i li ha recordat que de tot, l'error va ser "la part de coordinació". En aquest sentit, ha afegit que "no és fàcil gestionar una situació d'emergència ni estem culpabilitzant a ningú" però també ha dit a Ricomà que "s'ha de denunciar perquè això millori". Des del PSC afirmen que exerciran d'oposició i que no ho faran amb "irresponsabilitat".

Les mocions


Els socialistes portaran a plenari diferents mocions alplenari que se celebrarà el divendres 19 de juliol. Una d'aquestes fa referència al tancament de llits, plantes i quiròfans a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona durant l'estiu. Ramos ha explicat que des del PSC es demanarà que l'Ajuntament insti el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a revertir aquests tancaments. També demanen que Salut mantingui la plantilla de treballadors per poder cobrir les necessitats de l'estiu i que el consistori faci una "vigilància permanent i crítica de la gestió hospitalària de la Generalitat", per "garantir una adequada atenció a la ciutadania i la viabilitat del futur del Joan XXIII".

Una altra de les mocions és un text presentat per l'associació Todos En Azul (TEA) i que els socialistes assumeixen. En la moció, es demana a l'Ajuntament que faciliti i adapti la ciutat a les persones amb autisme. Es demana que s'instal·lin pictogrames, tal com vàrem explicar a NacióTarragona fa uns dies.


L'última, que és més de caràcter tècnic, té a veure amb el desplegament de la Llei 13/2015, del 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Sobre això, els socialistes reclamen que l'Ajuntament demani d'ofici que ampliïn en dos mesos el termini d'exposició pública i permetin així, de forma explícita, que "els municipis i altres entitats locals de Catalunya puguin participar com mereixen aquest procés de desplegament".

 

Participació