esport

L'Ajuntament de Tarragona notifica a la FEB que no acollirà les proves emparaulades per Ballesteros

Xavi Puig, portaveu del govern municipal, destaca que el socialista s'hi va comprometre però no va reservar cap partida pressupostària ni va iniciar cap tràmit per tirar-ho endavant

per Jonathan Oca , Tarragona , 9 de juliol de 2019 a les 18:44 |
Una competició de bàsquet 3x3. | FEB
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona no acollirà una de les proves de la lliga professional de bàsquet 3x3 durant aquest mes de juliol. Aquest dilluns, l'Ajuntament va notificar a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) la "impossibilitat material" de complir els compromisos previstos en un protocol d'intencions signat per l'anterior equip de govern el passat 7 de maig entre l'Ajuntament de Tarragona i l'organisme esportiu.

El portaveu de l'equip de govern, Xavier Puig, ha destacat que l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros va donar la seva paraula a la FEB però no va fer cap tràmit per poder fer-ho realitat. El republicà ha apuntat que el socialista "va assumir el compromís que es portaria a terme però no va reservar cap partida pressupostària destinada per a fer-ho possible". Puig ha destacat que era un esdeveniment que arrencava sense espònsors, sense consignació pressupostària i que caldria un modificatiu de crèdit, un ple per aprovar-lo, 15 dies d'exposició pública perquè la ciutadania el pogués consultar i per tant, "no hi ha temps material", ja que la competició havia d'arrencar a mig juliol. El portaveu assegura que "és tècnicament i logísticament inviable".


Puig ha destacat que han estudiat totes les formes per poder tirar-ho endavant però ha resultat impossible perquè sense una partida pressupostària reservada "ens obliguen a treure 65.000 euros d'altres partides que són indispensables" i en aquest sentit, ha afegit que l'Ajuntament "està sec" i no es poden permetre "usurpar" diners d'un altre lloc.

Ballesteros, en el seu compromís, s'estipulava diferents obligacions per part de l'Ajuntament de Tarragona, entre les quals hi destacava una aportació econòmica municipal de 64.900 euros cada any fins al 2021, uns 194.700 euros en tres anys, i també la cessió d'espais com la plaça Corsini, el Camp de Mart, la plaça Verdaguer i també requeria diferents facilitats tècniques. Sobre això, Puig ha expressat que es fixava una "espècie subvenció nominal de tres any, pluriaanual," i ha assegurat que això "és il·legal".


La Federació Espanyola de Bàsquet no s'ha pronunciat encara sobre aquesta decisió de l'Ajuntament de Tarragona. Una decisió que s'ha traslladat en forma de decret, signat per l'alcalde Pau Ricomà.

A banda, des del consistori recorden que els organitzadors no han presentat la documentació determinada per la llei per a poder fer un esdeveniment d'aquestes característiques esportives a la ciutat.


Què diu el decret de Ricomà?

En el decret es fa ressò de l'informe de la Intervenció General de l'Ajuntament, segons el qual no existeix "consignació nominativa, adequada i suficient per fer front a l'import de 64.900 euros previstos de pagar a la FEB. Per poder acordar una subvenció nominativa, s'ha de preveure de forma específica en el pressupost.

A més, es recorda que en el cas que es procedís al pagament, aquest seria nul de ple dret i els "ordenadors de pagament" en serien personalment responsables.

 

Participació