El Govern destinarà més de 670.000 euros contra el mosquit tigre i la mosca negra

Es preveu que en els pròxims anys sigui necessari seguir realitzant mesures de control per evitar-ne una nova proliferació

per NacióDigital , 9 de juliol de 2019 a les 17:15 |
Exemplar de mosquit tigre | Arxiu ND.
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha autoritzat el Departament de Territori i Sostenibilitat a concedir una subvenció directa al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) per valor de 673.680 euros per al 2019. La partida servirà per implementar accions previstes dins del Pla d'actuació per a la prevenció i control de les plagues de mosquits i mosca negra a les comarques afectades de Catalunya 2015-2017, aprovat el 2015 pel mateix Govern amb l'objectiu d'evitar la proliferació d'aquestes espècies que provoquen un elevat impacte social, econòmic i sobre la salut pública. El COPATE és l'organisme que s'ha considerat més indicat per a dur a terme les actuacions previstes en el pla d'actuació.

Des de l'any 2000 (en el cas dels mosquits) i des de l'any 2007 (en el cas de la mosca negra), la Generalitat ha dut a terme actuacions de planificació, supervisió, control i realització de tractaments contra aquestes plagues, que han permès controlar la població d'aquestes espècies a les àrees territorials afectades, mantenint-les per sota d'uns llindars de tolerància acceptables i, com a conseqüència, reduir de forma significativa les molèsties per a la població.


Es preveu que en els pròxims anys sigui necessari seguir realitzant mesures de control per evitar una nova proliferació d'aquestes espècies, tenint en compte l'evolució observada els últims anys i els factors hidrològics, geomorfològics i climàtics que influeixen en el seu desenvolupament.

 

Participació