​Una assignatura de la URV permetrà als estudiants de grau conèixer eines bàsiques per emprendre

La prova pilot començarà el curs 2019-20 per als estudiants de les facultats de Química i Enologia, i l'ETSE i l'ETSEQ

per NacióDigital, 4 de juliol de 2019 a les 20:10 |
Una de les sessions del curs 'Eines i metodologies per a l'emprenedor actual' de la URV Emprèn. | URV
El curs 2019-20 començarà a impartir-se l'assignatura "Eines per emprendre", amb l'objectiu que tots els estudiants que es graduïn puguin tenir les habilitats bàsiques necessàries per emprendre, si així ho decideixen. En total hi haurà 35 places disponibles per als estudiants de grau dels últims cursos de les facultats de Química i Enologia, i les escoles tècniques superiors d'Enginyeria i Enginyeria Química, ja que es tracta d'un pla pilot que, si té èxit, s'estendrà a la resta d'ensenyaments els propers cursos.

"Eines per emprendre" és una assignatura optativa de 6 crèdits que s'impartirà durant el segon quadrimestre en tallers de 4 hores, amb una breu introducció teòrica i una major part pràctica. Els docents seran professionals emprenedors que oferiran els coneixements especialitzats sobre treball en equip i gestió de persones, creativitat i innovació, el procés de creació d'una empresa des de la seva creació fins a rendibilitzar-la, eines de comunicació, vendes i estratègies de comercialització, fonaments financers i aspectes jurídics.


Els estudiants treballaran en grups multidisciplinaris a partir d'una idea inicial del projecte o negoci, que anirà agafant forma a mesura que integrin els coneixements de les classes, fins a la seva presentació final. A més, es preveu la intervenció d'emprenedors per tal que els alumnes coneguin aquest àmbit a partir de casos explicats en primera persona.

La Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses, amb la col·laboració de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i el projecte DEMOLA de la URV, han planificat els continguts, i el Consell Social finança aquesta prova pilot d'assignatura transversal. Ha de servir perquè els estudiants tinguin un primer contacte amb el món de l'emprenedoria i, en cas que decideixin impulsar el seu propi projecte, coneguin les eines per fer-ho.

Els estudiants que vulguin matricular-se a l'optativa "Eines per emprendre" podran fer-ho a través del procés d'automatrícula el dia i hora que se'ls hagi assignat, entre el 19 i el 30 de juliol. 

 

Arxivat a:
General
Participació