societat

L'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau plega

Lluís Trinidad i la seva junta prenen aquesta decisió després de les crítiques rebudes per l'organització d'un concert

per NacióDigital, 4 de juliol de 2019 a les 09:51 |
Un concert organitzat per l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, en una imatge d'arxiu. | Facebook Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau
Sant Pere i Sant Pau perd un dels agents que ha activat més el barri en els darrers anys. L'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau ha dimitit en bloc després de les crítiques rebudes per l'organització d'un concert dissabte passat al pàrquing de camions.

Lluís Trinidad, fins ara president de l'entitat, ho va anunciar a través d'una publicació al Facebook dient que "des de l'Associació de veïns, que cancel·lem tots els actes que teníem previstos fer durant l'estiu i també, tots els tràmits que hi havien engegats com la tramitació de queixes veïnals i el calendari de reunions amb el govern i els diferents grups municipals a l'Ajuntament de Tarragona. A més, va apuntar que les eleccions per escollir la nova junta serà a l'octubre.


Les crítiques que han fet vessar el got

El líder de l'associació explica que l'acte es va ubicar en aquest indret perquè es considerava que era "el millor lloc per diversos motius", ja que era "un recinte prou apartat però no molt llunyà a la vegada, amb portes d'accés que poguéssim controlar la possible entrada de menors amb begudes alcohòliques al recinte i per intentar molestar el mínim possible als veïns" i després de molts esforços per presentar tota la documentació a l'Ajuntament.

L'esdeveniment es va realitzar, segons Trinidad "amb total normalitat, amb les assegurances de responsabilitat civil, ambulància, seguretat, controladors d'accés". Sobre els controladors, recorda que "vam haver de posar no només a la porta sinó també en tots els forats a les tanques que té el perímetre de la zona del pàrquing, ja que des de l'ajuntament ens van dir que no disposen de pressupost per tancar". A més, apunta, es van llogar WC portàtils, un estudi acústic i "sobretot vàrem sol·licitar el tancament de la carretera annexa a la porta d'entrada per a una major seguretat de la gent que havia de venir al concert". Sobre això, que és el punt que ha rebut més crítiques, Trinidad manifesta que "no vam tenir resposta fins a la mateixa tarda de l'esdeveniment, quan va venir una patrulla de Guàrdia Urbana i ens va dir textualment que l'Ajuntament no tallava carrers perquè requeria un gran operatiu per fer-ho" però, afegeix, que "si calia, un cop arribat el moment, ja ho farien perquè hi havia tanques preparades per si de cas".

Per altra banda, apunta que l'organització va vetllar per la seguretat de l'espai en el qual es va dur a terme el concert però manifesta que "el que passi fora, igual que passa fora dels camps de futbol amb la gent que va als partits i no entren a l'estadi, és potestat de l'Ajuntament".


Per tot plegat, "lamento i lamentem tots, el comportament inadequat d'alguns adolescents (molts menors d'edat) als voltants i per diverses zones del barri" però aclareix que "la gran majoria d'aquesta gent no va arribar ni a entrar al concert, perquè els controladors d'accés de la porta els haurien requisat les ampolles d'alcohol com van fer a uns quants". Davant d'aquest escenari, els menors van preferir "fer la seva festa". Sobre això, apunta que l'associació no hi pot fer res i que no pot controlar el que queda fora de la seva potestat. 

Aquestes crítiques per l'incivisme d'uns quants joves i pels aldarulls que van ocasionar han precipitat la decisió de Trinidad i la seva junta. El barri, per tant, es queda sense actes organitzats per l'associació durant l'estiu i qui sap si pel que queda d'any. 

 

 

Participació