concurs de focs artificials

Tot a punt per a l'inici del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona

Consulta les alteracions de trànsit entre el 3 i el 6 de juliol amb motiu del certamen

per NacióDigital, 2 de juliol de 2019 a les 07:41 |
Un dels castells de focs de la pirotècnia Poleggi de Canepine | Jonathan Oca
La celebració aquesta setmana del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona comporta diferents alteracions de trànsit i complicarà la circulació. Durant quatre dies, es prohibirà l'estacionament al carrer Mestre Benaiges, entre Via Augusta i Robert d'Aguiló a banda i banda, a la Rambla Vella, entre Via de l'Imperi i Via Augusta a banda i banda, a l'esplanada del Fortí de la Reina, espai considerat com a zona de seguretat i que queda reservada per aspectes logístics dels focs.

Altres restriccions a la circulació i l'estacionament: el passeig marítim Rafael Casanova, entre el Port Esportiu i la plataforma, s'estableix com a carril d'emergències. Posteriorment hi haurà tall de circulació. També s'establiran talls totals de la circulació al vial W. J. Bryant i al carrer Mestre Benaiges. L'accés a la Rambla Vella des d'Estanislau Figueras estarà tancat, i s'establirà un carril d'emergència d'accés a l'Hospital de Santa Tecla.


Els talls es faran per fases a partir de les 17 h i en funció de l'arribada dels espectadors dels focs. En tot cas, diàriament, al voltant de les 22 h totes les restriccions i prohibicions anteriors estaran vigents fins a les 23.30 h, aproximadament.

Cal remarcar que enguany a la Via Augusta es podrà circular en ambdós sentits de la marxa. Pel que fa als vianants, per motius de seguretat la passarel·la estarà tancada a partir de quarts de deu.

Per la seva banda, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) reforça el servei de les línies nocturnes, a més de la línia 3, per facilitar el retorn a casa del públic que des del dimecres 3 fins al dissabte 6 de juliol gaudirà dels espectacles pirotècnics. D'aquesta manera, la línia 3 afegeix una nova sortida, des del carrer Colom fins als barris de Ponent, a les 23.20 h.

Les línies nocturnes 71 i 73, que enllacen el centre de la ciutat amb els barris nord, de Ponent i de Llevant, respectivament, també incorporen noves freqüències.


El concurs

La 29a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà, com ja és tradició, el primer cap de setmana de juliol, del 3 al 6. Les pirotècnies escollides per participar-hi enguany són la Pirotècnia Esteban Martín (Granada), Pirotècnia Alpujarreña (Granada), Pirotècnia del Mediterráneo (València) i Pirotècnia Aquarêve Artificie (França).

Un any més, l'Associació de Restaurants de la Part Alta organitzarà els Sopars sota els Focs i també Tac 12 oferirà en directe totes les jornades del Concurs amb unes retransmissions de caràcter divulgatiu que comptaran amb veus d'especialistes i del públic present a la platja del Miracle.

Aquest és l'ordre d'actuació de les pirotècnies participants:

- Dimecres 3 de juliol: Pirotècnia Esteban Martin (dispararà 419 kg de material pirotècnic)
- Dijous 4 de juliol: Pirotècnia Alpujarreña (dispararà 652 kg de material pirotècnic)
- Divendres 5 de juliol: Pirotècnia del Mediterraneo (dispararà 640 kg de material pirotècnic)
- Dissabte 6 de juliol: Aquarêve Artificie (dispararà 456 kg de material pirotècnic)

A continuació, unes imatges de l'edició de l'any passat del concurs de castells: 

 

 

Participació