política

​La CUP lamenta la infrautilització dels equipaments de l'Anella Mediterrània

La formació anticapitalista denuncia el poc ús que es fa de les instal·lacions un any després dels Jocs Mediterranis

per NacióDigital, 1 de juliol de 2019 a les 14:24 |
Les conselleres de la CUP es reuneixen amb el president del president del Club Rugby Tarragona, Andrés Lechuga. | CUP Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les dues regidores de la CUP denuncien la infrautilització dels equipaments de l'Anella Mediterrània. Laia Estrada i Eva Miguel es van reunir amb el president del Club Rugby Tarragona, Andrés Lechuga, i segons apunten en un comunicat, van poder "constatar" que "en aquesta ciutat es construeixen instal·lacions i es fan inversions milionàries amb diners públics no per satisfer les necessitats dels tarragonins i tarragonines, sinó per satisfer l'interès dels partits, en aquest cas del PSC, fent dels Jocs el seu projecte estrella".

Les anticapitalistes denuncien que no s'ha satisfet la gran demanda d'una de les entitats esportives de la ciutat, el Club Rugby Tarragona, que va demanar un camp. El govern de Ballesteros els va facilitar un camp però que no és hàbil per a la pràctica d'aquest esport, ja que "aquest camp combina zones totalment ermes amb espais empantanats plens de tolls, ja que ni el substrat ni la gespa són els idonis", denuncien les cupaires.


La CUP també recorda que el govern format per PSC i PP va prioritzar unes instal·lacions que "no eren prioritàries, com el Palau d'Esports que ha costat prop de 19 milions d'euros a la Generalitat" i avui dia "encara no sabem quin ús tindrà", i fa incís en el fet que els equipaments que ara mateix estan en funcionament "bàsicament es dediquen a esdeveniments esportius puntuals i no pas al dia a dia de l'esport base de la ciutat".

Les cupaires també denuncien del que consideren que era necessari per a l'esport de la ciutat "es va construir d'esquena al Club Rugby Tarragona, que és qui podria haver assessorat sobre quin tipus de gesta seria la més idònia pel manteniment i que l'espai fos veritablement utilitzable".


La CUP lamenta l'herència dels Jocs però, ja que "les tenim", el que volen és "que es garanteixi un ús quotidià regular i per tothom al màxim rendiment perquè la població tarragonina pugui gaudir d'unes instal·lacions que, malgrat que no eren prioritàries, puguin utilitzar-les".

En aquest sentit, consideren que una bona iniciativa seria facilitar que les escoles poguessin utilitzar l'Anella Mediterrània en clau pedagògica, facilitar que les entitats de la ciutat puguin utilitzar els diferents equipaments esportius o promocionar esdeveniments de tipus esportiu i ludicofestius en aquesta zona per a popularitza-la, permetent que la gent se senti l'espai com a propi.

 

Participació