política

Primera reunió (positiva) per a la formació del govern tripartit a Tarragona

ERC, CUP i En Comú Podem s'emplacen a trobar-se la setmana del 15 juliol per parlar del text refós del programa polític a tres bandes

per NacióDigital, 27 de juny de 2019 a les 20:26 |
Eva Miguel i Laia Estrada, regidores de la CUP, després de la reunió amb el govern de Tarragona. | CUP Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP valora positivament la primera reunió a tres bandes amb ERC i En Comú Podem Tarragona, que configuren l'actual govern de l'Ajuntament de Tarragona. A través d'un comunicat, les regidores cupaires manifestes que els partits del govern han confirmat que el seu full de govern i cartipàs són modificables. Per aquest motiu, les anticapitalistes han presentat "els eixos temàtics i compromisos per garantir una transformació real i sòlida a Tarragona sorgits de la passada assemblea oberta per tal de poder-los incloure en un possible acord".

Segons les cupaires, han presentat un document amb "les propostes clau" per iniciar les negociacions i per tal que el canvi de govern a l'Ajuntament "no sols signifiqui un canvi de sigles i cares, sinó un inici de transformació en la dinàmica del govern front aquells principals temes que afecten actualment la ciutat en diferents matèries", com són urbanisme, habitatge, patrimoni, igualtat de gènere, transparència i participació.


En la reunió, la CUP ha demanat conèixer l'acord polític de l'equip de govern (ERC-ECP) i s'han compromès a facilitar a l'equip de govern una proposta de canvi de cartipàs.

Les tres formacions s'han emplaçat a trobar-se la setmana del 15 juliol per parlar del text refós del programa polític a tres bandes, el calendari dels tempos, així com els indicadors per avaluar el compliment dels acords programàtics i la modificació del cartipàs. Tot plegat, després que cada formació hagi pogut dur a terme els seus processos deliberatius.


La CUP segueix mantenint "la voluntat d'incorporar-nos abans de l'agost al govern municipal", tot i que, davant les demanades de l'equip de govern, han mostrat certa flexibilitat per fer-ho més endavant.

El document que ha presentat la CUP a l'equip de govern en la primera reunió:

 

Eixos temàtics i compromisos proposats per la CUP per garantir una transformació real i sòlida a Tarrago... by naciodigital on Scribd

 

Participació