economia

​Calvet defensa que l'adquisició dels terrenys del CRT es farà amb «llum i taquígrafs»

Acusa els comuns de plantejar "una mena de conspiració i d'interessos de La Caixa" en el projecte

per NacióDigital, 26 de juny de 2019 a les 10:26 |
Els terrenys on s'havia de construir el BCN World. | ACN
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat aquest dimecres l'adquisició dels terrenys on està previst que s'hi instal·li el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou i ha assegurat que la compra del sòl es produirà "en el seu dia amb llum i taquígrafs".

En resposta durant el ple del Parlament al diputat de Catalunya En Comú Podem (CatECP) David Cid, que ha recriminat al Govern que es puguin destinar 120 milions d'euros a l'operació, ha acusat els comuns de plantejar "una mena de conspiració i d'interessos de La Caixa".


També ha dit que l'operació "no tindrà cap cost addicional" per a les arques públiques. "Que a vostè no li agradi no vol dir que sigui un mal projecte", ha afegit.

Cid ha qüestionat el projecte antigament conegut com a BCN World i ha preguntat "quin preu pagaran els ciutadans per la compra dels terrenys a La Caixa" per part de l'Institut Català del Sòl i ha afirmat que si la Generalitat ha d'intervenir perquè el CRT tiri endavant "és perquè aquest projecte no va ni xuta". "Això va de fer-li un favor a La Caixa", ha conclòs el diputat.

Segons va saber l'ACN fa una setmana, el Govern i Criteria, el holding d'inversions de La Caixa, havien mantingut converses sobre la possibilitat d'un acord de compravenda que estaven "avançades", tot i que sense moviments "imminents". L'Assemblea Aturem BCN World i GEPEC-EdC denunciaven que el Govern i l'Incasòl estaven "ultimant un acord de compra dels terrenys on s'ha d'ubicar el recinte de casinos Hard Rock".

Calvet ha reivindicat com el Govern "ha treballat, està treballant i treballarà per crear les condicions que permetin desenvolupar aquest projecte estratègic" per al Camp de Tarragona "i el total del país" sense que això suposi "una inversió pública".

 

Participació