eleccions municipals 2019

Demanen que Podem obri un expedient sancionador al secretari general del partit a Tarragona

Diversos inscrits fan arribar la petició a l'executiva de la formació perquè prengui una decisió sobre l'actual setè tinent d'alcalde de l'Ajuntament

per Jonathan Oca, 23 de juny de 2019 a les 08:29 |
Carla Aguilar i Hermán Pinedo, els dos regidors electes d'En Comú Podem Tarragona. | ACN
Militants de Podem Tarragona fan arribar a l'executiva de Podem Catalunya una petició perquè obri un expedient sancionador a l'actual secretari general del partit lila a la ciutat, Hermán Pinedo. Segons ha pogut saber NacióTarragona, questa és l'acció que es va aprovar en una assemblea celebrada dimecres passat entre dos dels cercles més actius de la ciutat a Torreforta. El motiu pel qual es demana que se'l sancioni és la vulneració dels estatuts del partit i el no compliment de l'article 46 del codi de la formació.

Aquest article, segons va avançar fa uns dies NacióTarragona, es basa en el fet que els pactes d'investidura i de govern municipal han d'estar validats pel que es podria dir un "doble check", per una banda per la secretaria general de Podem Catalunya, sempre amb contacte amb l'estatal, i per l'altra, per l'assemblea municipal amb els inscrits de Tarragona. Per tirar endavant ambdós pactes amb la coalició, Pinedo no ha convocat cap assemblea amb els inscrits i per això, "demanem al partit que prengui les mesures necessàries i obri un expedient sancionador al secretari general de Podem Tarragona", ha explicat a aquest mitjà Mariano Pescador, membre de l'executiva local del partit.


El membre del consell ciutadà municipal defensa que Pinedo no ha comunicat en cap moment l'estat de les negociacions que s'havien portat a terme abans de tirar endavant la coalició i posteriorment, tampoc com anaven les negociacions amb la resta de partits per formar govern o per a la investidura. Pescador afirma que "l'executiva té arguments suficients per tirar endavant aquest expedient" però apunta que "desconeixem la sanció que hi podria haver, en cas que es produeixi".

Pinedo, que és el setè tinent d'alcalde a l'Ajuntament, es podria enfrontar a una expulsió del partit, al cessament en el càrrec o a una inhabilitació. Caldrà veure com avança aquest expedient i si el secretari general de Podem Tarragona es veuria obligat a renunciar a l'acta de regidor i, si en aquest cas, ho faria.

El 10 de juny, data clau

El 10 de juny es va celebrar l'assemblea conjunta dels partits que formen la coalició d'En Comú Podem a la Casa del Mar. En aquesta reunió es va aprovar que la posició de la coalició seria la de treballar per pactar amb ERC per la investidura i per entrar a govern.


Un cop acabada l'assemblea, fonts de Podem Catalunya van assegurar a NacióTarragona que el resultat d'aquesta assemblea conjunta no era definitiva perquè, segons l'article 46 del codi de la formació havia de ser l'assemblea local del partit qui ho havia de ratificar i que Pinedo havia de convocar-la abans de fer cap pas. 12 dies després, i ja amb el govern de l'Ajuntament format, Pinedo no l'ha convocada perquè defensa que l'assemblea conjunta era definitiva i que tenia validesa. Les mateixes fonts del partit van apuntar que en cas que el secretari general no complís amb el que hi ha establert, estudiaren el cas i valorarien quines decisions s'haurien de prendre.

L'executiva, que fins ara no ha actuat, haurà de fer un pas endavant, o no, després de la petició de l'obertura de l'expedient sancionador que demanen alguns inscrits de Tarragona.

Abans de l'inici del termini electoral, part dels inscrits de Podem Tarragona ja denunciaven que Pinedo es negava a reunir-se amb ells i que tampoc convocava els òrgans de direcció local.

 

Participació