societat

Tarragona disposa de 41 places per a persones refugiades en vuit pisos de la ciutat

El 64,34% dels refugiats en el projecte d'inserció laboral troben feina

per NacióDigital, 20 de juny de 2019 a les 17:24 |
La Creu Roja de Tarragona ha atès 277 persones refugiades des de 2016, moment en què va començar a la ciutat el Programa Estatal d'Atenció a Sol·licitants d'Asil i Refugiats. Es tracta de 109 famílies o nuclis familiars en la fase d'acollida residencial i posterior integració.

Els països d'origen dels sol·licitants d'asil a Tarragona són principalment Veneçuela (27 famílies), Colòmbia (11), Ucraïna (10) i Síria (8), però també hi ha persones provinents de Geòrgia, Salvador, Hondures, Rússia i Eritrea.


Actualment, hi ha concertades a Tarragona 41 places residencials, distribuïdes en vuit pisos de la ciutat. Les persones que entren al Programa d'Atenció a Sol·licitants d'Asil i Refugiats/des tenen dret a una acollida residencial per un període de sis mesos inicials amb possibilitat de pròrroga d'un màxim de tres mesos.

El programa es completa amb una segona fase, anomenada d'integració, encaminada a aconseguir la plena inserció d'aquestes persones a la societat. En total, l'ajuda que ofereix Creu Roja dura entre 18 i 24 mesos.

Per altra banda, el projecte d'inserció laboral, finançat per la Diputació de Tarragona i que es va iniciar el maig de 2017, ha atès 129 usuaris i ha ajudat 83 persones refugiades a trobar feina, una taxa d'inserció del 64,34%. Des de principis d'any, ja s'han atès 70 persones, amb un 55,22% de persones incorporades al mercat laboral.

 

Participació