eleccions municipals 2019

La CUP es reuneix amb Ricomà mentre espera poder inciar converses per entrar a govern

Celebren la predisposició del nou alcalde de Tarragona "a acceptar suggeriments de la formació anticapitalista"

per NacióDigital, 19 de juny de 2019 a les 19:38 |
Les dues conselleres de la CUP i la responsable de comunicació del grup municipal, durant el ple de dissabte passat. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP es reuneix per primer cop amb el nou alcalde, Pau Ricomà, mentre espera que es puguin iniciar les converses a tres bandes sol·licitades pels anticapitalistes amb ERC i En Comú Podem, per debatre la possibilitat de "traçar un acord programàtic de govern".

Laia Estrada i Eva Miguel s'han reunit aquest matí amb Ricomà i valoren positivament el tarannà del nou batlle i "la predisposició a acceptar suggeriments de la formació anticapitalista".


Les cupaires han aprofitat l'ocasió per manifestar la seva disconformitat en relació a la quantitat i sous, tant d'assessors com dels càrrecs electes que estan a govern i el fet que no disposessin de la informació final fins uns minuts abans del ple extraordinari del passat 15 de juny.

Les conselleres han demanat a Ricomà que es modifiqui el ROM de forma que les entitats puguin defensar les seves pròpies mocions sense necessitat de passar pels grups municipals i que aposti per l'emissió en streaming dels plens


Des del grup municipal celebren la voluntat de Ricomà de voler convidar les entitats de la ciutat a pujar al balcó de l'Ajuntament durant les diades, recollint una de les demandes formulades per la CUP amb insistència durant l'anterior mandat.

Finalment, en relació a la transparència, Laia estrada i Eva Miguel han manifestat la necessitat de facilitar la fiscalització de les empreses municipals 100% públiques i les mixtes. La CUP vol que els grups municipals sense representació als consells d'administració d'ESPIMSA, SERFUM i EMATSA puguin accedir a la informació d'aquestes empreses. Alhora, les anticapitalistes també han recordat la necessitat que es garanteixi la participació de representants dels treballadors i les treballadores als consells d'administració.

 

Participació