medi ambient

El Tamarit Beach Resort defensa que la plataforma aquàtica no afecta la flora ni la fauna submarina

L'Ajuntament ha desestimat la instal·lació d'aquest element a la platja de Tamarit, a tocar del castell

per NacióDigital , 18 de juny de 2019 a les 18:02 |
La plataforma aquàtica que es volia instal·lar a la costa de Tamarit. | Tamarit Beach Resort
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona no permetrà que la platja de Tamarit aculli la plataforma aquàtica, que havia de ser una de les més grans de la Costa Daurada. Aquest matí, el nou conseller de Domini Públic, Xavier Puig, ha explicat que després d'avaluar la proposta presentada, s'ha decidit desestimar-la "per preservar el caràcter de platja natural de Tamarit i el valor paisatgístic de la desembocadura del Gaià.

El Tamarit Beach Resort valora la decisió de l'Ajuntament de Tarragona de no admetre la petició del complex per a la instal·lació d'una plataforma aquàtica, que havia de ser una de les més grans de la Costa Daurada. Aquest matí, el nou conseller de Domini Públic, Xavier Puig, ha explicat que després d'avaluar la proposta presentada, s'ha decidit desestimar-la "per preservar el caràcter de platja natural de Tamarit i el valor paisatgístic de la desembocadura del Gaià.


Davant de la negativa, des del Tamarit Beach Resort apunten que respecten la decisió del consistori però surten al pas d'algunes de les afirmacions i comentaris realitzats durant
els últims dies, ja que "no s'ajusten a la realitat del projecte, que ha estat dissenyat i desenvolupat especialment per a la platja de Tamarit". Des de complex destaquen que s'han realitzat estudis i anàlisis per a la comprovació de l'entorn, "de manera que s'ha tingut especialment en compte l'espai natural de la desembocadura del riu Gaià". En aquest sentit, també manifesten que "els estudis preparats d'acord amb la implementació de la plataforma aquàtica asseguren que el parc no afecta les vistes del castell, de manera que l'impacte mediambiental i visual és nul".


A banda, recorden que la plataforma compta amb ancoratges ecològics que eviten qualsevol afectació a la flora i la fauna submarina.

Des del Tamarit Beach Resort defensen que "la nostra intenció no ha estat la de massificar la platja sinó fer que tots aquells que volen gaudir d'un espai com el de Tamarit puguin fer-ho gràcies a una àmplia oferta en serveis de qualitat i el seu curat entorn".

 

Participació