medi ambient

L'Ajuntament no autoritza la instal·lació d'una plataforma aquàtica a Tamarit

El Tamarit Beach Resort es queda sense aquest reclam turístic

per NacióDigital , 18 de juny de 2019 a les 14:27 |
La plataforma aquàtica que es volia instal·lar a la costa de Tamarit. | Tamarit Beach Resort
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona no permetrà que la platja de Tamarit aculli la plataforma aquàtica, que havia de ser una de les més grans de la Costa Daurada. Aquest matí, el nou conseller de Domini Públic, Xavier Puig, ha explicat que després d'avaluar la proposta presentada, s'ha decidit desestimar-la "per preservar el caràcter de platja natural de Tamarit i el valor paisatgístic de la desembocadura del Gaià.

D'altra banda, s'ha tingut en compte que la possible afluència d'usuaris podria comportar problemes de mobilitat a l'entorn, especialment considerant les característiques dels accessos a l'espai".


El Tamarit Beach Resort havia anunciat que el 15 de juny s'inauguraria la plataforma aquàtica a la platja de Tamarit, formada per 4 zones de jocs i més de 800 metres quadrats.

La possible instal·lació d'aquesta plataforma havia posat en estat d'alerta l'Associació Mediambiental La Sínia. El col·lectiu s'havia oposat a la decisió del resort dient que "és una nova agressió al territori en un tram del litoral tarragoní ja sobreexplotat per les múltiples activitats turístiques i aquàtiques que hi realitzen sobretot els càmpings de la zona".


A més, a través d'un comunicat explicaven que aquest parc es trobaria dins o entre els espais naturals protegits de Tamarit-Punta de la Móra i la desembocadura del riu Gaià, dos espais d'alt valor ecològic i per això, reclamaven "una avaluació d'impacte ambiental i un procés públic d'informació a la gent del territori". La manca d'aquest estudi d'impacte ambiental, "fa que no s'hagin tingut en compte possibles impactes negatius sobre la fauna i la flora de la zona, com ara la possible presència de tortuga marina, la qual ja ha nidificat a les platges del litoral Tarragoní".

 

Participació