cultura

Uns 4.200 espectadors gaudeixen de la 26a Mostra de Teatre Jove

Prop de 350 joves han pujat a l'escenari del Teatre Metropol en el global de les 11 representacions programades

per NacióDigital , 17 de juny de 2019 a les 15:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El grup de teatre de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (Institut del Teatre) va cloure aquest dijous la 26a Mostra de Teatre Jove, celebrada íntegrament a l'escenari del Teatre Metropol, amb la representació de l'obra Els tramposos, de Conor McPherson. En total, 4.200 espectadors han gaudit de les 11 representacions d'aquesta edició, amb una mitjana de 380 per a cada espectacle. Les xifres globals suposen un increment de 600 espectadors respecte a l'edició anterior.

El passat 8 de maig va arrencar la 26a Mostra de Teatre Jove de la ciutat, organitzada per la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i el grup de treball Teatre Jove. Aquest any l'aparador del teatre juvenil ha representat al Teatre Metropol 11 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals. La Conselleria de Joventut ha destacat la tasca conjunta feta entre l'Ajuntament i els col·lectius de joves creadors de la ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat.


En aquesta edició s'ha comptat amb sis obres que són de creació pròpia o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i cinc obres d'autoria diversa. Una de les dades més destacades és l'aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove (més del 50% del programa han estat obres de creació pròpia).

El fet que cada any es creïn nous grups, com ha estat la constitució i ingrés de la companyia Meraki Teatre, és la prova de la inquietud del jovent tarragoní pel teatre. Aquesta inquietud també es fa molt palesa amb totes les propostes que arriben a la Conselleria de Joventut per a presentar accions teatrals.

 

Participació