eleccions municipals 2019

El govern de Tarragona comença a caminar mentre espera que la CUP els faci «més forts»

L'executiu encapçalat per Pau Ricomà afirma que no té pressa però que és una necessitat i veu molt lluny la possibilitat que s'incorpori Junts per Tarragona

per Jonathan Oca, 17 de juny de 2019 a les 12:44 |
Reunió del nou equip de govern a l'Ajuntament de Tarragona. | Aj. de Tarragona
El govern republicà de Tarragona, encapçalat per l'alcalde Pau Ricomà, ja comença a caminar. Aquest matí s'ha portat a terme la primera reunió de l'executiu local format pels tinents d'alcalde d'ERC i d'En Comú Podem.

El nou portaveu del govern, Xavi Puig, destacat en la primera atenció als mitjans que "per afavorir la governabilitat és imprescindible que hi hagi més col·laboració que la que estrictament representen els membres del govern" i per això, hi ha les portes obertes a la CUP, amb qui segueixen negociant perquè s'incorporaria a l'equip de govern. En aquest sentit, Puig ha afirmat que "no tenim pressa però sí que tenim la necessitat de ser més forts, i la CUP ens farà forts". També ha apuntat que l'opció que Junts per Tarragona se sumi a l'executiu "no està sobre la taula" i que ara mateix "està lluny".


Puig també ha apuntat que l'alcalde els ha dit que han d'estar "a tope" perquè "tenim una enorme responsabilitat i sabem que no podem fallar" i ha afegit que "el que ens falta d'experiència ens sobra d'il·lusió".

Per altra banda, el també conseller de Territori i Sostenibilitat, ha apuntat que una de les primeres accions que farà Pau Ricomà, com a batlle, serà visitar les escoles de la ciutat. Un dels motius és que "el manteniment dels centres educatius és responsabilitat del consistori i per això volem conèixer les seves necessitats de primera mà".

Xavi Puig ha posat de manifest que una altra de les accions que s'està treballant en la de la creació dels Consells de Districtes, una de les apostes més defensades per la candidatura republicana durant la campanya electoral. El portaveu del govern municipal ha reiterat la necessitat de la creació d'aquests òrgans per així poder fer que la gent se senti que Tarragona és seva, que en forma part i que sobretot, "la ciutadania tingui el protagonisme de la governança de la ciutat".

Un dels aspectes a millorar que havien detectat de l'anterior govern era la manca de coordinació entre departaments i per això, es portaran a terme diferents reunions i trobades entre tots els actors perquè això no es repeteixi. Hi haurà juntes de govern però també reunions de membres del govern i també de coordinació entre ERC i En Comú Podem.


Per últim, ha destacat que el govern no neix amb idea "d'anar a tombar" tot el que s'ha fet durant el mandat de Ballesteros sinó que "anem amb la idea de redirigir" i ha assegurat que "no anem en la línia de fer propostes populistes".

 

Participació