Judici de l'1-O

Codines (Òmnium): «El judici de l'1-O és un escarment per a les futures generacions»

L'última paraula dels líders independentistes s'ha seguit des de la Rambla Nova de Tarragona

per Jonathan Oca, 12 de juny de 2019 a les 19:01 |
Algunes persones mostrant cartells a la Rambla Nova mentre presencien l'última jornada del judici de l'1-O. | Jonathan Oca
Unes 200 persones han seguit el final del judici de l'1-O a la Rambla Nova de Tarragona. Entre la font del Centenari i el Monument als Herois, Òmnium ha instal·lat una pantalla gegant perquè qui ho volgués pogués veure i escoltar l'última paraula dels líders independentistes que estan sent jutjats al Tribunal Suprem, a Madrid.
 

Tots els presos polítics, i la resta de polítics que estan sent jutjats, han rebut el suport en forma d'aplaudiments en les seves intervencions a excepció de Santi Vila. Quan ha arrencat el seu torn d'última paraula, desenes de persones han decidit marxar perquè no volien escoltar el que deia. Mentre marxaven, alguns han fet gestos de desaprovació i han xiulat l'exconseller d'Empresa i Coneixement.
Un dels més aplaudits ha sigut Jordi Cuixart, president d'Òmnium. El pres polític ha sigut contundent en les seves paraules i ha demostrat que no el seu pensament ni posicionament no s'ha mogut ni un mil·límetre des que va entrar a la presó. Una mostra clara d'aquesta afirmació és que ha tancat el seu parlament dient al tribunal que "ho tornarem a fer i ho farem com fins ara, pacíficament però amb tota la determinació del món". Quan ha expressat aquestes paraules, els espectadors que hi havia asseguts a la Rambla s'han aixecat i han mostrat cartells amb el missatge que ha pronunciat Cuixart. 

"El judici és un escarment per a les futures generacions"

Rosa Maria Codines, presidenta d'Òmnium al Tarragonès, ha titllat el judici de l'1-O com a "ignominiós". En declaracions a NacióTarragona, Codines ha dit que "avui no és final de

res, sinó que és el començament de tot". La representant d'Òmnium ha afegit que la lluita no s'acaba perquè "ens trobem interpel·lats per algú que està posant en dubte els drets i les llibertats i això és molt seriós". També considera que tot plegat és molt "perillós" perquè "si tu banalitzes la lluita pels drets i per les llibertats això vol dir que la democràcia que ens pensàvem que la teníem no la tenim" i això, segons Codines, vol dir que la gent no podrà manifestar-se, ni reclamar justícia perquè "la llei mordassa que es va aprovar en el seu dia, serà més viva que mai i serà un infern". Així i tot, està convençuda que quan es conegui la sentència la gent sortirà al carrer.

Codines afirma que l'objectiu del judici de l'1-O "és un escarment, però no per a nosaltres ni per als que avui estan a la presó a l'exili sinó a les futures generacions". Considera que és un missatge clar per als joves: "si ho feu, us passarà això".

Per altra banda, ha vist als líders independentistes forts i convençuts, sobretot a Jordi Cuixart. Codines ha destacat que "és una persona conscient, serena i que els seus principis no s'han mogut perquè no ha fet res, no ha comès cap crim". El que va fer, segons la responsable d'Òmnium al Tarragonès és "donar veu al poble i ajudar que el poble s'expressés com a associació que som de la societat civil".

A les 20 h, els tarragonins estan cridats a  participar en una concentració convocada a la plaça de la Font per mostrar el seu rebuig, un cop més, contra el judici de l'1-O. 
 

 

Participació