apostes esportives

El jutge de Disciplina Social de Laliga decidirà si el Nàstic va arreglar un partit i la possible sanció

Íñigo López, un dels futbolistes investigats en el "cas Oikos", admet que al vestidor de l'Osca es "va pactar" perdre contra el club de Tarragona

per Redacció , 12 de juny de 2019 a les 16:25 |
Una imatge del partit entre l'Osca i el Nàstic | LaLiga123
El jutge de Disciplina Social de Laliga ha obert un procediment d'informació reservada per l'Osca-Nàstic de la temporada 2017-2018, després que l'exjugador del conjunt d'Osca Íñigo López, actualment al Deportivo, hagi confessat que van pactar perdre contra l'equip tarragoní.

En una entrevista que publica aquest dimecres el diari El Mundo, Íñigo López, un dels futbolistes investigats en el "cas Oikos", va admetre que al vestidor de l'Osca es "va pactar" perdre contra el Nàstic en l'última jornada de Laliga 1/2/3 del passat curs perquè es jugava el descens. "Quin tipus de pacte? El que sempre ha existit en el futbol. En els últims partits se sol mirar el calendari i es parla, perquè es coneix a la gent. No és que ens reunim o es quedi en un lloc. Simplement es diu: "Escolta, no ens fotem, per al que necessiti els punts". La cosa queda així i no es torna a parlar", confessa López.


Durant el matí, i arran de les declaracions efectuades pel futbolista del RC Deportivo de la Corunya i ex de la SD Huesca, Íñigo López, "el jutge de Disciplina Social de Laliga, a la vista dels antecedents fàctics ressenyats i considerant que dels mateixos poguessin derivar diverses vulneracions dels Estatuts Socials de Laliga, sense prejutjar ni predeterminar en aquest moment les concretes infraccions de possible comissió, ha acordat, segons el que disposa l'art.80 d'aquests Estatuts , l'obertura d'una informació reservada", informa Laliga en un comunicat.

El jutge de Laliga decidirà si l'Osca i Gimnàstic de Tarragona han vulnerat la legislació i estudiarà la possible sanció per possible infracció greu dels Estatuts Socials de Laliga per "predeterminar, determinar o alterar en qualsevol temps i / o forma, mitjançant preu, intimidació o simples acords, el resultat d'un partit o competició".

 

Participació