eleccions municipals 2019

El suport de la CUP a la investidura de Ricomà no depèn del pacte de govern: «No volem cadires ni poltrones»

Els anticapitalistes celebren que es posi fi a "l'era Ballesteril" i que es faci fora "la màfia" de l'Ajuntament

per Jonathan Oca, 12 de juny de 2019 a les 11:22 |
Laia Estrada, portaveu de la CUP a Tarragona. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP de Tarragona celebra la decisió dels comuns de donar suport, o almenys negociar, a ERC per poder investir Pau Ricomà com a alcalde de la ciutat. Laia Estrada, portaveu dels anticapitalistes, ha destacat que "estem molt contentes i satisfetes de com estan anant les coses" i ha afegit que no entendrien que els comuns haguessin adoptat una posició diferent de la que es va aprovar dilluns passat.

Estrada ha afirmat que aquest dissabte sembla que "s'acaba amb l'era Ballesteril" i d'aquesta manera, "es farà fora la màfia". La portaveu ha matisat que "per nosaltres, no només és fer fora el PSC, que també, sinó que és començar a plantar cara als lobbies que hi ha a la ciutat i que són els que han estat influint en la presa de decisions des de l'Ajuntament".


La CUP, segons ha assegurat Estrada, no descarta entrar a govern però tampoc quedar-se a l'oposició. El suport a Ricomà no es veu afectat per l'entrada, o no, al govern, sinó que està supeditat als cinc punts que va posar damunt la taula la CUP i que tot apunta que s'acceptaran aquest dimecres per part d'ERC i que així ho transmetran als cupaires en la reunió que tindran avui. "No volem cadires, ni poltrones, el que volem és desenvolupar el paper que sigui de més utilitat perquè a Tarragona hi hagi un canvi en profunditat", ha destacat Estrada qui ha expressat que "si això ho hem de fer des del govern perquè és possible trobar un acord polític que ho faciliti, doncs ho farem des de dins i si ho hem de fer des de l'opoosició, també ho farem". L'objectiu és aconseguir "la transformació real i urgent que Tarragona necessita", ha sentenciat.

Estrada veu complicat que es produeixi un acord de govern abans del 15 de juny perquè ara mateix, el més urgent era tancar el pacte d'investidura. "Tot el que té a veure amb pactes de govern requeria una sèrie de discussions i de debats amb més profunditat", ha apuntat la portaveu. Està previst, però, que ja es comenci a parlar d'aquesta opció avui.


La CUP té molt clar que el canvia Tarragona "no només es tracta de modificar unes sigles per unes altres" sinó que va de "començar a fer una política que no només sigui millor que el que hi ha hagut fins ara, que és bastant fàcil de superar". Estrada considera que cal fer les coses de manera diferent, que l'objectiu és posar en el centre l'interès de la població tarragonina i la seva millora de la qualitat de vida.

 

Participació