eleccions municipals 2019

L'assemblea conjunta dels comuns passa de decisiva a estèril: qui mana a Podem són els inscrits

Fonts del partit asseguren que la militància decidirà els passos a seguir i que la reunió d'avui no és definitiva

per Jonathan Oca, 10 de juny de 2019 a les 17:34 |
Hermán Pinedo i Carla Aguilar (al centre), encapçalen la coalició d'En Comú Podem Tarragona. | En Comú Podem Tarragona
L'assemblea conjunta que ha convocat la coalició d'En Comú Podem Tarragona aquesta tarda només servirà per comentar els resultats de les eleccions, per analitzar la situació política i per posar damunt la taula les converses que han tingut amb la resta de forces polítiques. En cap cas, es podrà prendre cap decisió ni posicionament dels membres de Podem.

​Segons fonts de Podem Catalunya, aquesta possibilitat no existeix de forma orgànica en els estatuts del partit i per tant, no és vinculant. És a dir, l'última paraula la tenen els inscrits de la formació lila.


Les mateixes fonts han destacat que Hermán Pinedo, secretari general de Podem a Tarragona i número dos a llista electoral, haurà d'obrir un procés de votació telemàtica o presencial perquè els inscrits puguin dir què prefereixen fer. Aquest és el mecanisme que s'ha de seguir.

Tot i que molts inscrits denuncien que Pinedo es nega a reunir-se amb els inscrits i alhora a convocar els òrgans de direcció local i que regna l'opacitat en tot el procés -des de la signatura del pacte amb la coalició fins ara- des de Podem Catalunya no contemplen l'opció que Pinedo no segueixi els passos necessaris i que estan fixats pel partit. En cas contrari, s'estudiarà què cal fer.

 

Participació