qualitat de l'aire

​Repsol amplia els mesuraments de la qualitat de l'aire a tots els municipis del voltant del Polígon Sud

En total s'han instal·lat 26 punts de mesurament a 13 poblacions

per NacióDigital , 10 de juny de 2019 a les 13:58 |
Complex de Repsol al Polígon Sud de Tarragona | Repsol
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Repsol ha estès enguany el mesurament de la qualitat de l'aire al Polígon Sud de Tarragona amb l'objectiu de cobrir integralment tot el territori on porta a terme la seva activitat. Un cop analitzats els resultats de l'experiència pilot de mesuraments que es va impulsar el 2018 al Polígon Nord, la companyia ha decidit estendre el model a la banda sud, després de la trobada que varen mantenir fa unes setmanes els alcaldes del Camp de Tarragona amb el president de la companyia.

Amb aquesta ampliació, Repsol vol tenir monitoritzats els components de l'aire en els municipis de tot l'àmbit del Camp de Tarragona. Es tracta d'un pas més cap a un model de transparència amb la ciutadania i de col·laboració amb les administracions del territori per garantir un major coneixement i una posterior millor gestió de les emissions de compostos orgànics volàtils.


Amb aquesta nova mesura impulsada, les poblacions de La Canonja, Vila-seca i els barris del Serrallo, Torreforta, Camp Clar i Bonavista de Tarragona gaudiran d'un model de control de l'aire similar al del polígon nord. Aquests municipis se sumen als que ja formen part de l'Informe-Observatori de la Qualitat de l'Aire, que recull i analitza els components orgànics volàtils al Camp de Tarragona, des del 2018.

En total s'han instal·lat 26 punts de mesurament a 13 poblacions, com són El Morell, La Pobla de Mafumet, Constantí, Puigdelfí, Vilallonga, Alcover, Valls, Tarragona (Sant Salvador, El Serrallo, Torreforta, Bonavista, Campclar), La Canonja, Vila-seca (La Pineda), Reus, Barcelona i Prades.


L'ampliació dels controls a la zona sud també permetrà aprofundir en el coneixement de la qualitat de l'aire de tot el Camp de Tarragona. Des de la companyia recorden que el mètode que utilitza Repsol per mesurar els components orgànics volàtils i determinar la bona qualitat de l'aire del Camp de Tarragona ha estat recentment validat per la revista Science of the Total Environment. El mètode d'avaluació ha estat creat per científics de la Universitat Rovira i Virgili i d'EURECAT.

 

Participació