plagues

​Alerten de possibles plagues de paneroles, mosquit tigre i vespa asiàtica aquest estiu a Catalunya

Una primavera més càlida i menys plujosa del que és habitual i la previsió d'un estiu molt calorós, serien les causes que facilitarien la propagació d'aquests insectes

per NacióDigital, 7 de juny de 2019 a les 17:12 |
Una de les enganxines que hi ha a les tapes de clavegueram de Tarragona. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació d'Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP) alerta que, després d'una primavera més càlida i menys plujosa del que és habitual i la previsió d'un estiu molt calorós, insectes com les paneroles, el mosquit tigre, la vespa asiàtica, la mosca negra i les xinxes "es poden convertir en plaga a Catalunya les pròximes setmanes".

En un comunicat, assegura que per a les paneroles, una de les plagues més habituals de cada estiu, les mesures preventives són la neteja i el manteniment de tot el sistema de canonades i clavegueram, així com una bona ventilació.


Pel que fa al mosquit tigre, l'ADEPAP considera important les campanyes de conscienciació que evitin la proliferació de llocs artificials propicis per a la posta d'ous i el desenvolupament de la fase larvària aquàtica.

A finals d'estiu, l'ADEPAP preveu que augmentin els nius de vespa asiàtica respecte a l'any passat, i explica que durant 2018 s'ha expandit de forma ràpida per les comarques de Tarragona, on encara no hi era present.


El president de l'ADEPAP, Quim Sendra, ha qüestionat l'ús de la nicarbazina, un fàrmac veterinari antiparasitari amb efecte esterilitzant, per lluitar contra la plaga de coloms perquè no hi ha informació científica consolidada sobre "els seus efectes en humans, en altres especials animals i en el medi ambient". 

 

Participació