Accident laboral

UGT i CCOO convoquen l'AEQT a una reunió d'urgència sobre l'accident mortal a la Pobla de Mafumet

Volen que l'Observatori Sindical de Seguretat sospesi si es va actuar correctament just després de la fuita d'amoníac a Carburos Metálicos

per NacióDigital , 6 de juny de 2019 a les 14:16 |
Efectius de bombers i emergències davant la planta de Carburos Metálicos a la Pobla de Mafumet. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
UGT i CCOO han convocat l'AEQT, l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona, a una reunió d'urgència de l'Observatori Sindical de Seguretat, on hi prenen part els tres agents. Els sindicats volen avaluar les actuacions després de l'accident mortal a Carburos Metálicos del passat divendres 31 de maig, en relació a l'activació i coordinació de l'emergència, a fi de determinar si es va actuar correctament, si es van poder cometre errades i quines mesures s'han de prendre per solucionar les deficiències que es puguin detectar.

Des dels sindicats es volen posar sobre la taula les actuacions posteriors a l'accident per una deflagració i fuita d'amoníac en aquesta planta del complex petroquímic nord de Tarragona, al terme de la Pobla de Mafumet. L'incident va obligar a activar el Plaseqcat.


Aquest observatori manté reunions periòdiques per tractar temes relacionats amb seguretat i medi ambient i és fruit d'un acord entre l'AEQT i els sindicats CCOO d'Indústria i UGT-FICA, signat el passat novembre de 2018 i que va renovar i ampliar l'anterior l'acord.

A més es convocaran els comitès de Seguretat i Salut Intercontractes de les empreses del polígon petroquímic nord, de la Pobla de Mafumet, per fer la mateixa avaluació al si de les empreses que es van veure afectades per l'activació del pla d'emergències per accident químic.

 

Participació